Protest în prima zi de școală

Anul școlar a început cu proteste în Gorj. Mai mulți copii și părinți au protestat pentru că s-au trezit cu puțin timp înainte de începerea școlii că grădinița lor de la Cloșani, comuna Padeș, a fost mutată la Motru Sec. Oamenii refuză să-i lase pe cei mici în satul vecin, chiar dacă primăria le-a pus la dispoziție microbuze școlare care să-i transporte.

Clădirea unde funcționează școala și grădinița din Cloșani a intrat în reabilitare și încă nu este gata. Nici nu se poate învăța aici, așa că autoritățile au căutat soluții. Au și găsit una. Să mute grădinița la Căminul Cultural din Cloșani, clădire nouă, modernizată recent cu bani de la Guvern, unde puteau fi mutate sălile de curs, dar nu au obținut toate avizele necesare.

Așa că părinții au aflat cu o zi înainte de începerea școlii că grădinița lor s-a mutat deja la Motru Sec. Oamenii sunt revoltați și spun că refuză să-i ducă pe cei mici acolo.

Luni, în prima zi de școală, s-au reunit la Cloșani și au protestat. Copiii au strigat în cor că își doresc școală la Cloșani, acasă la ei. „Toată săptămâna stăm aici. Noi nu ducem copiii nicăieri. Îi aducem tot aici! Nu este posibil să nu fim anunțați. Până acum două zile știam că va fi grădinița la cămin, apoi am aflat că ne-au mutat la Motru Sec. E bătaie de joc”, a spus unul dintre părinți.

Aceștia refuză să-i urce pe cei mici în microbuzele școlare, pentru că nu există nici însoțitori care să-i supravegheze pe copii. „Nu e normal să duci acești copii, fără însoțitori, fără nimic, cu microbuzele alături de copiii mai mari, de clasa a șaptea ori a opta. Nu îi poți lăsa fără însoțitori”, a spus un părinte.

„Noi știam că grădinița va funcționa în Căminul Cultural. Nu am fost anunțați că trebuie, de fapt, să ne ducem copiii mici în satul vecin. Nu e normal așa ceva, atâta dezinteres. Sunt copii mici și nu vrem să-i lăsăm singuri pe microbuz până la Motru Sec”, a fost reacția unui alt localnic din Padeș.

Autoritățile au mâinile legate. Viceprimarul din Padeș, Mihai Argintaru, a arătat cu degetul conducerea școlii, că nu și-a dat mai mult interesul pentru copii și nici nu i-a anunțat pe părinți la timp de aceste schimbări: „Școala nu a făcut nici măcar un minim efort de a informa părinții că acești micuți vor fi transferați la Motru Sec. Mi se pare absolut anormal, e un gest urât făcut de conducerea școlii să nu se intereseze de problemele copiilor. Putea să se desfășoare activitatea în acest cămin cultural, sunt săli moderne”.

Copiii nu sunt lăsați în căminul cultural pentru că nu există gard împrejmuitor, dar nici intrare separată pentru ei la toalete.

Vizualizări: 3,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: