Vizite limitate la spital din cauza gripei, oameni nemulțumiți

Programul de vizite redus la două ore din cauza gripei și a infecțiilor respiratorii i-a nemulțumit pe cei care au avut în plan să-și viziteze rudele bolnave internate la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Ei au la dispoziție doar două ore în intervalul 15 – 17. Nu toți se pot încadra între aceste ore așa că își varsă nervii pe portarii care îi opresc să intre în saloane.

Deși programul a fost scurtat de zile bune, puțini sunt cei care l-au aflat și îl pot respecta. Rudele celor internați în spital se plâng că nu le sunt suficiente două ore să viziteze bolnavii. „Sunt doar două ore. Eu dacă lucrez până la ora 17 nu pot să vin mai devreme. Dimineața dacă vreau să vin la 8, nu pot. Programul de vizite e de la 15. Am mama internată aici. E bătrână, nu se poate deplasa. Eu nu pot merge la ea, ea nu poate coborî până aici. Nu îi pot duce mâncare și niște haine, ce îi trebuie. Ar fi putut și conducerea să facă o oră de dimineață și o oră după-amiaza dacă tot au modificat programul”, a spus un bărbat.

Alții n-au avut decât să aștepte sau să cheme bolnavii până la ușa spitalului. „Eu aștept de aproape două ore. Am sora internată și urmează să fie operată. Nu pot intra la ea până la ora 15. Așa că mai aștept. Ce pot să fac? Vin și eu de la țară. Mai târziu nu știu cu ce mă mai întorc acasă. Nu am găsit înțelegere să intrăm mai devreme așa că mai așteptăm. Nu e normal ce se întâmplă. Nu suntem bolnavi. Luăm mască, tot ce trebuie și ne-am dori să intrăm în spital așa și în afara acestor ore. Înțelegem că sunt probleme, că sunt infecții, cazuri de gripă, dar puteau umbla și la acest program”, a spus o femeie care aștepta la ușa spitalului. „Eu sunt de dimineață aici și nu am găsit pe nimeni să trimit niște mâncare tatălui meu. Îl am internat aici, dar nu pot să îl chem afară, că nu are telefonul la el. Ne-am certat degeaba cu paznicii, că nu ne-au putut ajuta. Ar fi trebuit să fie alt program. După ce că sunt doar două ore, le-au pus când lumea e la serviciu și nu poate veni atunci”, a spus un alt bărbat.

Conducerea spitalului a explicat de ce a fost nevoie de aceste măsuri. Au crescut cazurile îmbolnăvirilor de gripă sau infecții respiratorii. “Programul de vizită a fost redus între orele 15 – 17. Au fost achiziționate măști, botoșei de unică folosință, halate, medicamente, teste de gripă și medicamente necesare pentru a preveni aceste infecții”, a explicat Dumitru Vienescu, managerul interimar al spitalului din Târgu Jiu.

În total, la nivelul județului Gorj, au fost înregistrate 45 de cazuri de gripă. 22 dintre persoanele diagnosticate sunt internate în spital.

Galerie foto



Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: