Voia să rămână director și la 68 de ani

Un fost director de școală din județul Gorj a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean după ce a rămas fără funcția de conducere. Dascălul a pierdut definitiv procesul.

Ionel Oană a fost director al Școlii Gimnaziale Bălcești, fiind numit în această funcție în luna august a anului 2017. Trei ani mai târziu, Inspectoratul Școlar Județean a dispus încetarea numirii sale în funcția de director al școlii din comuna Bengești-Ciocadia începând cu data de 1 septembrie 2020, ca urmare a îndeplinirii vârstei de pensionare.

Profesorul a fost nemulțumit de hotărârea ISJ Gorj și a deschis proces în instanță. În luna martie, Tribunalul Gorj a respins ca neîntemeiată contestația formulată de către fostul director.

„Contrar celor susținute de reclamant, prin decizia nr. 1419/31.08.2020 este expusă starea de fapt, împlinirea vârstei standard de pensionare, dar și temeiul de drept, capitolul IX, punctul 7, din contractul de management nr. (...). Decizia contestată nu este una de concediere, ci de încetare a funcției de director, astfel că dispozițiile art. 78 din Codul muncii nu sunt aplicabile în cazul de față”, a reținut instanța.

În instanță, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au susținut că reclamantul a beneficiat deja de trei prelungiri a activității peste vârsta standard de pensionare, acesta fiind numărul maxim permis de lege. În martie anul trecut, fostul director a împlinit vârsta de 68 de ani, așa că din toamna respectivă, ISJ i-a încetat mandatul de director.

Fostul director a atacat sentința la Curtea de Apel Craiova, dar magistrații i-au respins apelul ca nefondat. Sentința definitivă s-a pronunțat pe 7 septembrie.

Ionel Oană a condus și Liceul Energetic din Târgu Jiu, unde era titular în învățământ.

Vizualizări: 11,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: