DSP Gorj scapă de amenda primită după decesul lui Dobrin

DSP Gorj a câștigat în primă instanță procesul prin care a contestat o amendă primită de la Inspectoratul Teritorial al Muncii Gorj.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a primit în primăvară mai multe amenzi legate de faptul că ar fi ascuns faptul că Adrian Dobrin era în timpul serviciului atunci când i s-a făcut rău și a fost internat cu diagnosticul Covid-19. Se întâmpla pe 2 martie, iar după patru zile salariatul a murit, fără ca ITM să fie sesizat.

ITM a anunțat la acea vreme mai multe măsuri, dar iată că o amendă a fost contestată în instanță. “Admite plângerea. Anulează procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenţiei seria GJ nr. 00015322/ 26.03.2021 și exonerează petenta de sancțiunea aplicată. Ia act că petentul nu solicită cheltuieli de judecată”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Jiu din 16 septembrie, care nu este definitivă. 

ITM constatase că Dobrin Adrian Virgil se afla la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, atunci când i-a venit rău. “Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta, în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul (1), litera b) din Legea 108/1999, republicată și actualizată, și cu amendă de 7.000 de lei pentru necomunicarea evenimentului, conform articolului 39, alineatul (5) din Legea securității și sănătății în muncă numărul 319/2006, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis la acea vreme ITM Gorj.

În schimb, conducerea DSP Gorj a susținut că salariatul era în timpul liber. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: