Volane pentru BMW, made în Târgu Jiu

Un investitor din Oradea vrea să deschidă o fabrică de volane la Târgu Jiu. Afaceriștii au avut deja primele discuţii cu autorităţile locale, în vederea găsirii unui teren pentru ridicarea fabricii, dar și pentru a identifica forţă de muncă.

Investitorul interesat să desfășoare afaceri la Târgu Jiu deţine o fabrică de volane la Oradea și vrea să-și extindă activitatea. Reprezentanţii societăţii au venit zilele trecute la Târgu Jiu. Au purtat discuţii cu autorităţile locale şi au mers și la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. „Este o fabrică de la Oradea și ar vrea să deschidă un punct de lucru la Târgu Jiu. A venit o doamnă la Agenţie, i-am oferit toate datele absolut necesare de care avea nevoie: numărul de șomeri de la nivelul judeţului, numărul de femei, date defalcate pe studii, pe vârstă. I-am spus că îi putem oferi oricând orice date dorește. Va veni reprezentantul firmei la Târgu Jiu să identifice locaţia unde să deschidă acest punct de lucru. Din ce am înţeles, nu este o muncă grea, este ceva ușor. Important este să găsească oamenii de care au nevoie, nu trebuie nu aibă ce calificare. În principal, e muncă de necalificaţi”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Investitorul din Oradea ar avea nevoie de 100 de persoane pentru a pune în funcţiune fabrica. Dacă proiectul de la Târgu Jiu se va concretiza, aici vor fi realizate volane pentru BMW, Audi sau Ford. Produsele vor merge la export, cu preponderenţă în Cehia și Italia. Investitorul este interesat să concesioneze terenul pe care să ridice fabrica, nu să-l cumpere. Forţa de muncă mai ieftină decât în vestul ţării l-ar fi convins pe investitor să-şi îndrepte privirea către Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: