Pîrvulescu (FNME): Locurile de muncă din minerit nu mai sunt atractive

Președintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, susţine că locurile de muncă din carierele miniere nu mai sunt atractive. Compania nici nu intenţionează să facă angajări, dar personalul este îmbătrânit și în câţiva ani trebuie aduse forţe proaspete.

„Locurile de muncă în această companie nu mai sunt atractive, câtă vreme o bună parte din salariaţi au salarii minime pe economie”, a spus Pîrvulescu la o emisiune televizată. Liderul FNME a spus că nici după măririle din acest an, salariile nu vor recompensa munca grea din cariere și termocentrale.

„Noi niciodată nu vom cere absurdul, pentru că ne interesează locurile de muncă. Dar, trebuie să ne zbatem pentru salarii care să le asigure salariaţilor un trai decent”, a spus Pîrvulescu la TV Sud.

Liderul FNME vorbise în același ton și înainte de discuţiile de la Ministerul Energiei: „Știm cât să întindem pătura cu fondul de salarii, ca să nu periclităm compania. Nu vrem să avem salarii mari un an și apoi să închidem. Nu vom pune în pericol locurile de muncă, dar nici nu vom accepta ca salariaţii să rămână cu aceste salarii. Dacă nu facem noi, fac salariaţii. Oamenii se revoltă, pentru că văd ce se întâmplă în jurul lor, văd că activităţi mai puţin solicitante sunt bine salarizate, iar ei rămân pe loc”.

Vestea bună legată de bugetul din acest an este că vor fi mai mulţi bani pentru reparaţiile utilajelor, dar și pentru exproprieri, ceea ce va ușura munca salariaţilor. „În acest buget sunt prevăzute investiţii în reparaţii mai multe decât anul trecut. De asemenea, sunt prevăzuţi bani pentru exproprieri, pentru că nu putem să ţinem carierele blocate. Faptul că nu sunt rezolvate aceste chestiuni face ca munca salariaţilor să se dubleze”, a mai afirmat liderul sindical în emisiunea televizată.

Vizualizări: 2,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: