Volintiru va fi înlocuit de la şefia DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit, joi, calendarul de avizare a propunerilor pentru conducerea Secției a II-a din DNA, procedurile urmând să se finalizeze pe 8 noiembrie. "Secția pentru procurori (...) a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului Justiției de avizare a numirii domnilor Marius Bogdan Bulancea și Silviu Paul Dumitriu în funcțiile de procuror șef, respectiv procuror șef adjunct ai Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție", se precizează într-un comunicat al CSM. Şeful secţiei a II-a din DNA este în prezent gorjeanul Dănuţ Volintiru.
Conform calendarului, pe 14 octombrie vor fi puse în dezbatere publică proiectele de management și vor fi efectuate verificări asupra candidaturilor. Analizarea rezultatului demersului anterior și intervievarea candidaților sunt programate pentru data de 7 noiembrie, urmând ca pe 8 noiembrie să fie transmise avizele către Ministerul Justiției.
Conform dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, numirile în aceste funcții se fac de către președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
În desemnarea celor două propuneri, ministrul Justiției a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, experiența profesională și managerială relevantă și capacitatea decizională. (A.A.)

Vizualizări: 6,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: