Vor baschetbalişti străini la Târgu Jiu

Coordonatorii echipei de baschet ACS Târgu Jiu au planuri măreţe pentru noul sezon competiţional. Bugetul se anunţă unul bun, astfel că reprezentanţii echipei vorbesc inclusiv de aducerea la Târgu Jiu a unor sportivi de peste Ocean.

Noul campionat naţional de baschet va debuta pentru ACS Târgu Jiu în data de 6 octombrie, iar Cupa României pe 26 septembrie. Baschetbaliştii gorjeni vor începe pregătirile în data de 27 august. „Va fi o perioadă de pregătire la nivel local şi urmează ca pe 2 septembrie să plecăm într-o perioadă de pregătire centralizată la Peştişani. Să vedem după cantonament dacă găsim să jucăm măcar un amical. Dacă nu reuşim, o să facem prezentarea lotului la meciul de cupă, pentru că primul meci este acasă”, a declarat Claudiu Alionescu, antrenorul secund al echipei de baschet ACS Târgu Jiu.

Reprezentanţii clubului spun că bugetul pentru noul sezon se anunţă a fi unul bun, asta pentru că le-au fost aprobate la finanţare două proiecte, unul depus la Primăria Târgu Jiu, iar celălalt la Consiliul Judeţean. Cele două proiecte se vor derula până la finalul anului.

Cei de la ACS Târgu Jiu spun că vor să aducă la echipă şi câţiva jucători americani. „Lotul este, în mare parte, acelaşi de anul trecut. Mergem pe principiul nostru, cu jucători localnici. O să efectuăm şi vreo 3-4 transferuri pe poziţiile deficitare din sezonul trecut, în special pe poziţiile de pivot. Ne axăm pe jucătorii noştri localnici, adică din Gorj, plus că o să aducem probabil doi străini, în principal americani. Obiectivul nostru este promovarea în grupa valorică B, asta înseamnă o clasare în primele 3-4 poziţii din grupa valorică C”, a explicat Claudiu Alionescu.

ACS Târgu Jiu evoluează în grupa valorică C a Superligii Naţionale de Baschet.

Vizualizări: 819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: