Șantajistul Dincă a făcut noi victime. Păcălite cu funcții la stat

Ion Mihai Dincă, bărbatul din Mehedinți care a șantajat o profesoară din Gorj, a făcut noi victime. În plasa recidivistului au picat două femei cu funcții și aspirații politice. Este vorba de o consilieră județeană PSD din Constanța și de o fostă directoare DSV, candidată la o primărie din Mehedinți.

În cazul profesoarei de la Liceul Tehnologic Bîlteni, Dincă s-a recomandat ca fiind angajat al Guvernului și i-a spus că mai multe filmulețe compromițătoare o să apară în presă, dacă nu renunță la post. Asta după ce tânăra profesoară făcuse deja subiectul unor articole de presă.

Bărbatul i-a promis tinerei că o va angaja la București, dar profesoara a anunțat poliția. Dincă i-a cerut femeii 500 de lei ca să înceapă „procedurile de verificare” în vederea angajării. În momentul predării banilor, la București, a fost organizat flagrantul.

Și celelalte două femei au fost păcălite cu posturi bine plătite la stat, anunță ziare.com. Bărbatul se recomanda ca fiind ofițer SIE sau angajat al Guvernului, cu relații la cel mai înalt nivel.

Cu fosta șefă de la DSV Mehedinți, Dincă s-a întâlnit tot în Capitală, pentru a-i da detalii despre postul de director pe care îl va ocupa în cadrul unei structuri nou înființate al cărei obiect de activitate urma să fie verificarea modului de utilizare a fondurilor europene.

Încântată de noul post, directoarea a pregătit actele necesare angajării și i le-a predat lui Dincă.

Au urmat noi întâlniri în Capitală în care Dincă se prefăcea că vorbește la telefon cu persoane influente din politică și Guvern. Femeia avea sa afle că este păcălită după flagrantul organizat în cazul profesoarei din Gorj. Atunci, asupra lui Dincă au fost găsite actele directoarei DSV.

În timp ce îi ascultau telefonul „ofițerului de informații”, anchetatorii au aflat că Dincă voia să păcălească și o directoare de școală, consilier județean PSD în Constanța.

Acesteia i s-a promis un post ce urma să îi aducă un salariu de „5.000 de euro lunar și locuință de serviciu în București”.

Și celor două femei le-a cerut bani pentru a le „aranja” posturile la stat. Pentru a fi credibil, Dincă și-a stabilit domiciliul în București, la o adresă la care figurează ca având domiciliu încă 500 de persoane.

Dincă este sub control judiciar, iar procesul de șantaj și înșelăciune se află pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu, următorul termen fiind stabilit pe 1 septembrie.

Vizualizări: 2,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: