Vor sus şi în Liga 1, şi în Europa !

Pandurii au făcut transferuri de ultim moment tocmai pentru a ţine ritmul şi în campionat şi în Europa League. Preşedintele Marin Condescu a stabilit obiectivul în ambele competiţii.

Pe lângă Liga 1 şi Europa League, pandurii vor debuta şi în Cupa României la finele lunii septembrie. Se anunţă o toamnă de foc pentru gorjeni care vor avea de disputat încă cel puţin 18 meciuri în toate competiţiile!

„Război” intern pe două fronturi !

Pandurii nu vor ca aventura europeană din acest sezon să rămână un episod unic. Faţă de echipa care a eliminat Braga, gorjenii au mai adus 4 jucători străini tocmai în ideea de a face faţă atât pe plan intern cât şi în grupele Europa League. Această sarcină s-a dovedit una extrem de grea pentru echipele româneşti în ultimele sezoane. Doar Steaua a reuşit anul trecut să facă performanţă în Europa League şi să ia şi titlul la pas. Asta însă cu ajutorul unui lot extrem de puternic. CFR Cluj sau Vaslui au clacat mereu în campionat atunci când au trebuit să treacă şi printr-o aventură europeană în grupele Ligii Campionilor sau Europa League. Gorjenii şi-au făcut planul de bătaie şi vor să prindă şi la anul un loc de cupe europene. Fie prin campionat, fie prin Cupa României, competiţie în care vor debuta pe 24 sau 25 septembrie. „Tragem tare în campionat, vrem locurile 1-5. Pentru Liga 1 i-am făcut deja pe cei 3 jucători (n.r. Distefano, dos Santos şi Paulinho). Am fost la meciul Academica Coimbra cu Estoril, dacă vom mai găsi ceva care să nu ne trebuiască în cupe, ci doar în campionat, voi vorbi cu Pustai şi Pîrvulescu şi vedem ce facem”, a spus Condescu din Portugalia.

5 – meciuri va juca Pandurii în a doua jumătate a lunii septembrie: în campionat cu Dinamo, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş, în Cupă în 16-imi şi în Europa cu Dnepr la Cluj

S-a stabilit şi baremul european

Condescu a stabilit şi obiectivul echipei în grupele Europa League. Preşedintele clubului visează la o toamnă bogată în puncte care să ducă Pandurii în primăvara europeană. Şi asta în ciuda adversarilor de calibru din grupă, Fiorentina, Dnepr şi Pacos Ferreira. „Eu vreau între 7 şi 9 puncte în grupa de Europa League, să terminăm pe locul 2. Dorim primăvara europeană şi asta le-am promis şi celor de la Cluj cărora le mulţumesc încă o dată pentru condiţiile pe care ni le-au oferit. Joi mai vine o inspecţie de la UEFA, dar nu avem nicio emoţie pentru că stadionul de la Cluj e omologat la 4 stele”, a mai spus Condescu. Acesta nu a vrut să dezvăluie prima pe care o vor încasa jucătorii pentru calificarea în grupe. Aceasta se învârte undeva între 3 şi 5 mii de euro de om conform unor surse.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: