Votul de acoperire

Ciolaniada este mult mai importantă decât demnitatea, mândria, orgoliul, cinstea şi corectitudinea. A dovedit-o PSD-ul marţi seara, când s-a încolonat pentru a fi  în sala Parlamentului în momentul când Boc, în numele lor, îşi asuma cele trei legi pe care social democraţii le-au criticat atât de mult. Geoană şi-a făcut un titlu de glorie din a caracteriza legile asumate drept strâmbe, ilegale şi neconstituţionale. A subliniat cu orice prilej că metoda asumării răspunderii de către Guvern nu numai că este păguboasă, dar este şi ilegală.

Exponentul principal al social democraţilor numai cu o zi înainte de asumare tuna, fulgera şi ameninţa cu tot felul de boicoturi dacă Guvernul va îndrăzni să-şi asume răspunderea. Credeai că pleacă de la guvernare dacă nu-i va fi ascultată poziţia de lider al celui mai mare partid din România! Când a venit momentul şi când trebuia să facă tot ce a zis că face, Geoană a fâsâit-o! A dat din colţ în colţ  şi a început să motiveze acordul pentru asumarea răspunderii celor trei legi. Ca de obicei a încercat să ne orbească tot cu interesul pentru popor, tot cu ruşinea de finanţatorii externi etc., lucruri în care nu mai crede nimeni de mult. Asta nu înseamnă că-i credem pe ceilalţi care spun acelaşi lucru, dar cu alte cuvinte!

Lui Geoană i-a fost mai dragă guvernarea, prezenţa la puterea de unde emană tot. N-a avut curajul şi nici demnitatea să se rupă de ea pentru a demonstra electoratului că nu este aşa corupt, aşa ahtiat după putere şi aşa mânjit cum îi crede  pe democrat liberali  şi cum le spune de câteva luni. Plecarea PSD de la guvernare ar fi stârnit un soi de simpatie în rândul electoratului pentru un gest demn făcut chiar şi în al doisprezecelea ceas. Rămânerea la guvernare cu orice chip şi în orice condiţii demonstrează un singur lucru, că nu dă doi bani pe electoratul său pe care-l sacrifică pentru a putea să conducă câteva ministere într-un guvern criticat şi huiduit de toţi. Pentru că cealaltă jumătate a coaliţiei pe care o resuscitează Geoană nu-l mai vrea nici pe el, şi nici partidul lui, ceea ce putea să facă cu demnitate va fi nevoit să facă cu ruşine. Moţiunea pe care o va depune PNL alături de surprinzătorul UDMR tot îl va scoate de la guvernare pentru că, dacă va fi nevoie, parlamentarii PD-L vor vota pentru căderea guvernului numai să scape de Geoană şi PSD. Aşa că ministerul de care s-a agăţat cu dinţii, cel al internelor şi administraţiei, tot nu-l va avea atunci când se vor număra voturile. Din tot acest război nenorocit care ţine de 9 luni, noi, cei 22 milioane de cetăţeni, nu câştigăm decât circ. Politizarea fără margini şi ruşine a administraţiei a dus la ideea că cine controlează ministerul lui Nica pune preşedinţi. Votul nostru este doar de acoperire?!

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: