Vouchere de vacanţă pentru angajaţii CE Oltenia

Sindicatul Energia Rovinari din Complexul Energetic Oltenia are ca obiectiv la negocierea salarială de anul viitor obţinerea de vouchere de vacanţă. Preşedintele Constantin Mitrescu a spus că solicitarea a fost făcută şi la negocierea CCM de la începutul anului, dar nu s-au găsit bani. Contractul colectiv de muncă este încheiat pe doi ani, dar are o clauză care permite ca pe parte salarială să fie o nouă negociere în martie, adică după primul an.

Cu privire la anunţata creştere a salariului minim pe economie, Constantin Mitrescu nu crede că sunt prea mulţi salariaţi care să beneficieze. „Nu avem salarii atât de jos, dar asta nu înseamnă că nu vom cere o creştere”, a spus Mitrescu.

Ministrul Muncii a anunţat că de la 1 noiembrie salariul minim va fi de 2.080 de lei brut, de la 1.900. Pentru angajaţi încadraţi pe studii superioare şi pentru cei care au mai mult de 15 ani vechime, salariul minim va fi de 2.350 de lei brut.

Mitrescu a spus că trebuie cerute creşteri salariale, pentru că nu ar fi normal ca o mare parte dintre salariaţi să fie încadraţi cu minimul pe economie. (R.S.)

Vizualizări: 8,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: