Propunere: La un angajat politic să fie şi zece pe bune

Manu Tomescu, lider sindical în zona Rovinari, a spus că dintotdeauna s-au făcut angajări politice la Complexul Energetic Oltenia. Acesta spune că nu ar fi atât de deranjat dacă, pe lângă angajările pe pile, s-ar face şi unele bazate pe profesionalism. „Dacă la o angajare politică, pe pile, s-ar face şi zece angajări ale unor oameni amărâţi, aş fi de acord, pentru că ştiu că nu am cum să stopez aceste angajări. Pe noi, la sindicate, nu ne întreabă nimeni. Mi-aş dori să se facă şi angajări corecte, pentru că avem nevoie de profesionişti în cariere şi termocentrale, unde sunt multe posturi deficitare”, a spus Tomescu la Acces TV.

Liderul sindical a spus că angajările ar trebui făcute pe posturile deficitare. „De patru ani, de când sunt lider de sindicat şi am început să observ anumite lucruri, am văzut că deficitul de personal există în producţie pe cele mai grele locuri de muncă. De aceea am pornit şi o campanie pentru grupa de muncă, pentru că ar fi un stimulent pentru oameni, să nu se mai ferească de anumite locuri de muncă. Adevărul este că pe acele locuri de muncă îţi pui în pericol sănătatea, toţi sunt bolnavi de inimă, au probleme respiratorii”, a spus Tomescu.

Sindicalistul de la Energia Rovinari a spus că problema s-ar rezolva, dacă oamenii ar beneficia de încadrarea în condiţii speciale de muncă. „Dacă am reuşi să prindem în noua lege a pensiilor şi anumite categorii de locuri de muncă din cariere şi termocentrale, ar fi un mare pas înainte. Să se spună că beneficiază de condiţii speciale de muncă anumite meserii, aşa cum se întâmplă de exemplu pentru angajaţii din industria forestieră. Este o şansă mare acum, când legea este în dezbatere”, a explicat Manu Tomescu. (R.S.)

Vizualizări: 2,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: