Voucherele de vacanță la CEO, date și peste cinci luni

Nu toți minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia își vor face concediul în această vară, pe voucherele de vacanță. Din lipsă de fonduri, administrația și sindicatele au decis ca în fiecare lună, timp de cinci luni, să fie alocate 5,4 milioane de lei pentru alimentarea voucherelor.

Fiecare din cei 13.000 de salariați vor beneficia de 2080 de lei impozabili cu 10%, dar asta numai pentru cei care lucrează tot anul. Suma va fi recalculată la finalul anului sau la încetarea contractului de muncă și se va acorda proporțional cu timpul lucrat.

Voucherele de vacanță nu pot fi folosite decât de salariați, mai scrie în regulament, și doar pentru servicii turistice, care să includă neapărat și cazare.

Perioada de valabilitate a cardurilor electronice este de un an de la alimentarea acestora.

În regulament scrie că voucherele de vacanță se acordă la solicitarea scrisă a salariatului, cel târziu în ultima zi lucrătoare a lunii în care depune solicitarea. Pe de altă parte, regulamentul arată că voucherele de vacanță de acordă în limita sumelor alocate fiecărei subunități în luna respectivă. Vor avea prioritate salariații care și-au făcut deja concediu sau au concediul programat în luna respectivă. (R.S.)

Vizualizări: 2,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: