Supărare la CE Oltenia: Vor fi discriminări

Tensiuni în rândul minerilor după ce au aflat că voucherul de vacanță va veni pe card si acesta ar putea fi folosit de salariații Complexului Energetic Oltenia abia de luna viitoare. Pe fiecare card vor fi virați câte 2.080 lei. Salariații vor lua banii pe rând, compania alocând câteva milioane de lei pe lună, pe care le împarte la sucursale.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica s-a declarat revoltat pe decizia luată de colegii săi sindicaliști și administrația companiei. Regulamentul după care vor fi acordate voucherele de vacanță a fost stabilit în ședința din această săptămână și prevede ca fiecare card să poată fi activat la 45 de zile după ce îl primește angajatul. “S-a luat decizia ca după 45 de zile să fie pus în aplicare regulamentul și să fie activat acel card. Eu nu sunt de acord. Voucherele trebuiau date de la 1 mai. Așa a fost înțelegerea. Acum au tot amânat de la o săptămâna la alta și ne pomenim că procedura e de 45 de zile. Oamenii vor beneficia când? În iulie? Trebuia regulamentul făcut dinainte, iar oamenii să își activeze cardurile de la 1 iunie pentru că oamenii și-au programat tratamente în diverse stațiuni. Eu cred că nu are bani compania. Din cauza aceasta nu se activează toate cardurile. Normal ar trebui să-i dau cardul omului și el să-l activeze când are nevoie”, a spus, la Radio Infinit, Nicu Bunoaica.

În plus, acesta se teme că vor fi făcute discriminări la acordarea acestor vouchere: „Se alocă 5,3 milioane de lei lunar pentru tot CEO. Se vor distribui sume pe unități. Acolo iar vor apărea tot felul de lucruri. Cei care nu sunt sindicalizați vor fi marginalizați, cei de la sindicate mai mici, la fel. Odată ce se pune avizul liderului de sindicat, nu cred că se vor face discriminări. Cel puțin la mine, dar se vor face la celelalte unități. Sunt sigur că se vor folosi de acest lucru ca să ducă oameni în sindicatele lor. Mă voi lupta să nu dureze 45 de zile. Oamenii vor să fie activate în iunie cardurile pentru că atunci au biletele de tratament în stațiuni”.

Vizualizări: 7,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: