PROPUNERE: Zilele oraşului Târgu Jiu, lângă Coleus

O firmă privată din Târgu Jiu a propus municipalităţii să mute organizarea manifestărilor de tip Zilele oraşului, Festivalul berii, pe terenuri pe care le deţine la marginea oraşului. Propunerea a venit după ce locuitorii din zona Bicaz au cerut să nu se mai facă astfel de petreceri pe Insuliţa de pe Jiu, pentru că îi deranjează zgomotul şi mirosul.

Localnicii din cartierul Bicaz se plâng de mizeria pe care o lasă în urmă petrecăreţii, de muzica dată la maximum până spre dimineaţă şi de mirosul de fum de grătar, aerul devenind greu de respirat în perioada petrecerilor de pe insuliţă. Aceştia au trimis un memoriu Primăriei Târgu Jiu. „Ne sunt încălcate, în mod grav şi repetat, drepturile pe care le avem, prin organizarea celor două evenimente, în imediata apropiere a locuinţelor noastre. În toată această perioadă, familiile noastre, care în mare parte au în componenţă copii minori, sunt private de dreptul de a se odihni corespunzător dat fiind faptul că, în mod cu totul nelegal, evenimentele ce au loc includ şi spectacole de muzică desfăşurate la un volum cu mult peste limitele admise de către legislaţie”, se arată în solicitarea ajunsă pe masa autorităţilor locale.

Consilierii vor în centru

Pornind de la aceste plângeri, firma Comcereal SRL din Târgu Jiu a propus Consiliului Local un parteneriat pentru organizarea unor astfel de manifestări. Firma arată că dispune de cinci hectare de teren în zona cunoscută ca „fostul târg auto“, pe str. Ciocârlău, cu acces la utilităţi. „Dimensiunea terenului permite, pe lângă zona amenajată pentru terase, amenajarea unei zone pentru divertisment, dispune de parcare amenajată, suprafaţa de teren fiind comparabilă cu cea de pe Insuliţă“, se arată în propunerea trimisă de Comcereal. „Societatea noastră va putea pune la dispoziţia municipiului terenul în cauză, pentru organizarea evenimentelor de tipul Festivalul Berii, Zilele Oraşului etc. începând din iulie 2018“, mai arată Comcereal, fără a face referire la condiţiile financiare.

Consilierii locali au luat la cunoştinţă luni de această propunere, fără a avea un proiect de hotărâre în mapă. „Avem o adresă de la Cerealcom care doreşte să ne pună la dispoziţie teren. Este o ofertă, nu trebuie să luăm nicio hotărâre. Părerea mea este că, în toate oraşele civilizate, Zilele oraşului se ţin în zona centrală, dar la ora 23:00 toată lumea face linişte. Să duci copiii de mână în hrubele alea de Zilele Oraşului nu este de dorit“, a spus preşedintele de şedinţă, Cristian Toader Pasti.

În zona Ciocârlău este şi cunoscutul târg de haine vechi, Coleus.

Vizualizări: 6,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: