Conflict major la vânători. Ciocea, suspendat: Eu le-am pus botniţă!

Scandal-monstru la vârful Asociaţiei Judeţene de Vânători şi Pescari Sportivi (AJVPS) Gorj. Preşedintele organizaţiei, Ion Ciocea, a fost suspendat din funcţie. Mai mulţi colegi îi reproşează că-i jigneşte şi conduce într-un mod dictatorial. În replică, Ciocea îi anunţă că propune revocarea contestatarilor săi. Dacă nu va reuşi, îşi va da demisia. Unul dintre colegii săi l-a trimis pe primarul din Bustuchin la un control psihiatric.

Ion Ciocea a reacţionat, la Radio Infinit, acuzându-i pe colegii săi că-l doresc înlăturat doar pentru că se opune la luarea unor decizii favorabile pentru ei. Ciocea susţine că este scandal la fiecare şedinţă. „Sunt vreo cinci care au tulburat mereu ordinea de două, trei mandate. Nicio şedinţă nu se poate ţine decât cu scandal. Ei vor să câştige doar ei. Au propus revocarea mea din funcţia de preşedinte. Eu nu iau bani. Eu m-am dus să ajut vânătorii care nu primeau autorizaţii. Eu le voi explica de ce au făcut acest demers aceşti oameni. Eu îi încurc pe ei acolo. Mă opun să-şi cumpere ei pălării şi cartuşe din cotizaţiile strânse de la oameni”, a declarat Ciocea.

Mai mult, Ion Ciocea vrea să propună revocarea a cinci dintre şefii asociaţiei. Dacă nu va reuşi să-i destituie, promite să-şi dea demisia: „În condiţiile în care nu voi revoca aceşti consilieri, voi pleca. Este vorba despre Moroşanu Aristică, Lupulescu Octavian, Popeangă Gabriel, Predescu Şerban, Cepoi Silviu. Aceşti oameni nu au venit să se gândească la membrii vânători. Au venit pentru privilegiile lor: «Să-l ţin pe director în braţe, să dau autorizaţie cui vreau, să împuşc pe unde vreau». Eu le-am pus botniţă! Trebuie să-l respectăm pe cel care dă bani şi nu să mărim taxa din an în an. Vor hotărî cei care ne-au ales. Dacă nu se face revocarea celor cinci, chiar dacă lumea mă vrea, eu îmi voi pune demisia pe masă”.

 „Cum îşi permite un semianalfabet să mă facă pe mine derbedeu?”

Contestatarii lui Ciocea acuză comportamentul neadecvat al acestuia. Aristică Moroşanu, de exemplu, susţine că primarul i-ar fi adresat injurii în repetate rânduri. Mai mult, acesta îi recomandă un consult psihiatric. „Am făcut parte din echipa dumnealui şi am făcut lobby să-l votăm. Sunt prieten cu Ciocea de vreo 20 de ani, dar eu nu-l mai recunosc pe omul acesta. În şedinţe a adoptat de fiecare dată un ton extraordinar de dur, cu vorbe extraordinar de urâte. Toţi din Adunarea Generală au votat pentru revocarea lui Ciocea. Care a fost criteriul după care ne-a selectat pe noi cinci? Noi suntem denumiţi de el, derbedei! Cum îşi permite un om semianalfabet să mă facă pe mine derbedeu? El, Ciocea, are interese. Nu eu. Ar face bine să-şi facă un control amănunţit psihiatric. Omul acesta nu mai e pe treaba lui! Octavian Lupulescu are înregistrată şedinţa. O să vă îngroziţi dacă o să auziţi pe ce ton a vorbit acolo. Nu se poate aşa ceva”, spune Moroşanu.

Şerban Predescu îl arată şi el cu degetul pe Ion Ciocea. Este sigur că acesta şi-a depăşit atribuţiile şi, din acest motiv, a fost suspendat din funcţie. „Implicare în atribuţiunile directorului executiv, depăşirea competenţelor. Afirmaţiile domnului Ciocea nu au niciodată un temei. Organizaţia este un organism privat,  apolitic, nici n-ar trebui să avem discuţii cu presa sau alte organisme. Domnul Ciocea îşi doreşte mai mult decât are atribuţiuni. A încălcat statutul asociaţiei. Pe toată lumea o deranjează extraordinar de mult atitudinea lui Ciocea”, a declarat Predescu.

 ACUZAŢII

Văzut în faţa scandalului, primarul din Bustuchin crede că deputatul Mihai Weber ar coordona această acţiune din umbră. Un prieten de-al său i-a spus că l-ar fi auzit pe parlamentar vorbind despre Ciocea.  „Weber spunea că a luat Ciocea prea multe voturi, că are o mie de vânători şi de-asta trebuie să-l dăm jos!”, a încheiat primarul. O decizie finală urmează să fie luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare pe 12 august.

Vizualizări: 2,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: