Minerii, supărați pe sporul Covid din prefecturi: Bătaie de joc!

Și minerii sunt supărați pe sporul de risc care a ajuns să fie încasat de angajați care stau în birou, în Prefecturi. Sindicalistul Gabriel Căldărușe s-a arătat revoltat pe decizia guvernanților de a le permite Prefecturilor să acorde spor de Covid pentru toți salariații. „Nici privilegii nu mai pot fi numite. Bătaie de joc”, a spus liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia. Și sporul nu e mic deloc, ci de 30% din salariu.

„Nu e posibil așa ceva! Să ia spor de Covid. Cine a fost mai expus până la urmă? Să ai o creștere de 30%? Faptul că au cheltuit cu 30% în plus pe fondul de salarii a fost aprobat în altă parte, nu au avut de unde să ia banii. Nici privilegii nu mai pot fi numite. Deja au depășit limita. Bătaie de joc la adresa celorlalți”, a reacționat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO, la Radio Infinit.

Din luna august a anului trecut, aproape toate Instituțiile Prefecților din țară au crescut salariile angajaților cu sporul de Covid, în valoare de 30%. Acesta nu ajunge la prefect sau subprefecți, ci doar la salariați.

În Gorj, în jur de 40 de angajați ai Prefecturii încasează acest spor ce va fi acordat în perioada stării de alertă. Unele voci vehiculează deja că primul ministru are în plan să renunțe la acest bonus după scandalurile care au izbucnit în ultimele zile la nivel național.

Atât medicii de familie, cât și polițiștii s-au arătat revoltați în toată țara că ei, deși sunt mult mai expuși îmbolnăvirii cu noul virus, nu primesc niciun leu în plus. În tot acest timp, funcționarii care petrec mai mult timp la birou primesc 30% în plus la salariu.

Galerie foto


Vizualizări: 4,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: