Mocioi: Iohannis are viziune europeană, iar Ponta de baron

Deputata Niculina Mocioi, prim-vicepreşedinte la PDL Gorj, crede că Victor Ponta va avea parte de surprize la aceste alegeri. Mocioi spune că Iohannis inspiră încredere şi are viziune europeană, în timp ce Ponta este creaţia baronilor locali. Totodată, Mocioi a îndemnat gorjenii să vină la urne şi să voteze cu gândul la viitor.

Rep.: Ce rezultat anticipaţi pentru ACL Gorj?

Niculina Mocioi: Vom avea un rezultat de care nu ne va fi ruşine. Chiar dacă ne vom lupta cu un întreg sistem, nu cu un om. Să nu uităm că Victor Ponta a făcut campanie pe bani publici, din postura de prim-ministru şi nu şi-a delegat atribuţiile aşa cum era normal. PSD şi Victor Ponta se vor folosi de toate resursele acestui stat. Ştim ce s-a întâmplat la Referendum, când s-au fraudat voturi şi iată acum sute de gorjeni sunt duşi la DNA. Ştim cu cine ne batem.

Rep.: Victor Ponta pare să aibă cele mai mari şanse.

N.M.: Casele de sondare deţinute de consilierii domnului Ponta sau apropiate domnului Ponta sigur că-i dau lui cele mai multe şanse. Eu vă spun cu certitudine că PSD şi Ponta se tem de Klaus Iohannis. Şi au motive. În turul II vor apărea mari surprize. Dar, singurii câştigători vor fi cei care vor merge la vot. Tinerii, profesorii, medicii, minerii, energeticienii, pensionarii, muncitorii şi mai ales milioanele de şomeri din ţara condusă de PSD, trebuie să iasă la vot. Ei trebuie să reacţioneze prin votul lor la derapajele politicienilor şi ale Guvernului şi să voteze gândindu-se la viitor. Iar Victor Ponta nu este viitorul.

Rep.: De ce să nu-l voteze gorjenii pe Victor Ponta?

N.M.: Gorjenii nu-l vor vota pe Victor Ponta pentru că a girat un management defectuos la CE Oltenia, iar minerii şi energeticienii ştiu acest lucru. Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru ştiu că acel comunicat trimis de sindicate nu îi ajută, ba face mai mult rău. Gorjenii ştiu că PSD nu a redus taxe, aşa cum minte Ponta, ba chiar a introdus şi majorat 37 de taxe. Amintesc doar taxa pe stâlp, acciza pe combustibil, care nu se vede în drumuri, impozitul pe chirii şi multe altele. Pregătesc acum noi taxe pentru terenuri, ceea ce va fi devastator. Călinoiu şi Cârciumaru ştiu că, deşi le trimit scrisori şi mesaje, profesorii nu vor vota un guvern care a tipărit întâi pliante electorale în locul manualelor şcolare, iar elevii de la clasele I şi a II-a nu au nici acum cărţi. Medicii din Gorj şi din România nu-l vor vota pe Ponta pentru că a luat bani de la sănătate şi a dat serviciilor secrete. Am aflat între timp şi de ce, Victor Ponta a fost ofiţer al serviciilor de informaţii.

Rep.: De ce să-l voteze pe Klaus Iohannis?

N.M.: Pentru că a demonstrat că este un politician serios, capabil să vorbească cu sinceritate, să ne reprezinte în relaţiile externe. Nu o să-l vedeţi pe Iohannis intrând în vreo poză ca să apară alături de un demnitar, cum a făcut Ponta. Klaus Iohannis este un om care a făcut administraţie la Sibiu şi mai puţină politică. Exact de asta are nevoie ţara noastră. Iohannis este un altfel de politician, în timp ce Victor Ponta este varianta mai tânără a ceea ce a mai avut această ţară. Iohannis inspiră încredere şi forţă, iar Ponta laşitate. Iohannis are viziune europeană, iar Ponta are idei de baron local. Este simplu, gorjenii îl vor vota pe Iohannis pentru că ştiu deja ce poate Ponta. Trei  mandate de deputat de Târgu Jiu şi două de premier şi nimic pentru Gorj.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: