Mitrescu (FNME): Nu semnăm protocol cu nici un partid

Liderul sindical de la Federația Națională Mine Energie (FNME), Constantin Mitrescu, a declarat că federația nu va încheia nici un protocol de susținere cu vreun partid, așa cum au făcut cei de la Federația Univers. El crede că minerii și energeticienii au motive serioase să nu-l voteze pe Victor Ponta.

Reporter: Semnați un protocol cu vreun partid politic?

Constantin Mitrescu: Nu facem nici un protocol cu nimeni, cu nici un partid politic. Oamenii pot vota cu cine vor. Nu vom recomanda un politician, dar sigur Ponta nu va fi votat. Dacă îl votăm pe Ponta e ca și cum i-am vota pe Laurențiu Ciurel, pe Ion Călinoiu și pe Ion Răuț. E ca și cum am vrea ca tot ei să conducă compania. Având în vedere că în ultimii doi ani au produs dezastru, au scăzut veniturile cu 900 de lei pe salariat, nu mai există respect față de salariați, comunicare. Oamenii să voteze cu cine vor ei, mai puțin cu Ponta. 

Rep.: Cum comentați protocolul semnat de foștii colegi, cei plecaţi din FNME?

C.M.. Și-au pierdut total mințile. Să îndemne oamenii să voteze pe cineva care a contribuit decisiv la falimentarea firmei, a promovat la conducere niște incompetenți, care o țin din abuzuri în abuzuri! Ei și-au schimbat numele, dar năravul ba. Sunt tot ăia care se ocupau și la FNME cu același lucru, pentru privilegiile lor, adică o angajare, o excursie la Sovata. Elementele negative din FNME au trecut la Univers, în frunte cu Ion Rușeț. Și fac același lucru. Fac protocoale politice de susținere. Noi nu putem să recomandăm să voteze un politician sau altul.

Rep.: Sunteți acuzați că ați participat la dezbaterea ACL Gorj.

C.M.: E cu totul altceva. Acolo am fost invitați și au fost și ei invitați. Și administrația. Nu s-a pomenit de susținerea vreunui candidat politic, a fost o dezbatere pe energie și minerit.  Ne duceam şi la o dezbatere PSD, dar Ponta a fugit de noi ca dracul de tămâie.

Rep.: Care este pulsul în minerit și energie?

C.M.: Sunt împotriva lor total. Și-au dat oamenii seama. Avem informații că această companie are pierdere 3.000 de miliarde la 9 luni. Angajaţii au pierdut anul trecut 600 de lei în medie, s-au mai adăugat la pierderi 300 de lei în 2014.

Rep.: Domnul Ciurel spune în presa centrală că și dacă ar da toți oamenii afară nu ar intra pe piața de energie, la prețurile care sunt pe OPCOM.

C.M.: Astea sunt scuze. E un incompetent și caută scuze. Își găsește dușmani imaginari, dar e lipsa lui de competență. A fost cel slab inginer de la Rovinari și așa este și ca manager.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: