Maioreanu: Mixul energetic nu înseamnă doar CE Oltenia

Vicepreşedintele PSD Gorj Andrei Maioreanu, a comentat la o emisiune la TV Sud înţelegerea dintre sindicate şi PSD, dar şi despre mixul energetic promis încă din 2012. Maioreanu spune că mixul energetic nu se poate face fără Legea Holdingului, proiectul care stă de aproape doi ani în Comisia de Industrie, condusă de deputatul PSD Iulian Iancu. În plus, acesta spune că în acest proiect al mixului nu contează doar CEO, ci şi celelalte companii.

Reporter: Cum vedeţi înţelegerea pe care o are PSD cu sindicatele din CE Oltenia?

Andrei Maioreanu: În statele din UE parteneriate dintre formaţiuni politice şi diferite sindicate s-au încheiat de fiecare dată, în campania electorală, vizând de fiecare dată lucruri foarte importante, legate în special de latura socială şi a locurilor de muncă. Ori sindicatele miniere, fie că e vorba de o structură sau de alta, cred că în primul rând îşi doresc acest lucru. (...)

Rep.: Domnule Maioreanu, de ce nu se vorbeşte mai mult despre mixul energetic care ar rezolva problemele?

A.M.: Nu ne ferim de asemenea lucruri. Vor exista foarte clar şi segmente care să formeze acest mix. (...) Dan Gheorghiu, unul dintre cei mai importanţi specialişti din energie, spunea clar că atunci când vom avea o Lege a holdingului ne va fi mai simplu să facem un mix energetic. Cei care au încercat să facă acest mix energetic înainte, Electra şi Hidroenergetica, au pus căruţa înaintea boilor realizând că nu avem cadru legislativ.

Rep.: Aveţi majoritate confortabilă în Parlament. De ce nu avem un mix energetic din 2012, de când sunteţi la guvernare?

A.M.: Discutăm de lucrurile importante pe care a trebuit să le repare Guvernul Ponta până să ajungă la zona energetică. Nu putem privi mixul energetic uitându-ne doar la CE Oltenia. Un mix energetic nu înseamnă numai CEO, ci şi Hidroelectrica, Nuclearelectrica, huila. Este nevoie de o restructurare a industriei miniere cum au făcut polonezii, pe care au început-o din 1991.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: