Vulpe captivă într-o piscină, salvată de pompieri

Misiune mai puțin obișnuită pentru pompierii din județul vecin, Hunedoara. Au fost solicitați să salveze un pui de vulpe care nu mai putea ieși dintr-o piscină. Din fericire, aceasta nu avea apă, dar vulpea era captivă în bazinul adânc de doi metri.

"Campion al boroboațelor pe ziua de ieri a fost, fără îndoială, Codiță, un pui de vulpe dornic de aventură, care a ajuns dintr-o săritură atât vedetă într-o localitate din județul Hunedoara cât și motiv de apel la numărul unic de urgență 112 ! 

Vremea s-a încălzit iar el crezându-se pentru o clipă înotător de soi, a făcut un plonjon de zile mari în piscina unei pensiuni, în care, din nefericire nu era încă apă. 

Noroc cu abilitățile dobândite prin sălbăticie că nu s-a lovit... A rămas doar captiv în bazinul adânc de peste 2 metri, cu gândul la verdeața pădurii și la găinile de prin satele vecine. 

În scurt timp, proprietarul pensiunii, om cu inimă mare, a anunțat evenimentul, iar colegii noștri din cadrul Detașamentului Hunedoara au ajuns într-un suflet la Codiță, l-au extras din piscină și l-au eliberat mai apoi în mediul lui natural, unde mai mult ca sigur avea să se reîntâlnească cu familia sa.

Înainte însă, acesta a acceptat o fotografie de grup cu salvatorii săi, pentru a trage un semnal de alarmă odată cu sosirea verii. Astfel, împreună dorim să atenționăm toată suflarea pădurii și nu numai, ca este strict interzis ca cei mici să se aventureze singuri la scăldat", anunță ISU Hunedoara. 

Vizualizări: 896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: