Weber (PSD): Mi se pare o bătaie de joc!

Discuțiile privind planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia au fost amânate pentru toamna acestui an la Comisia Europeană. Declarația a fost făcută de șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. Acest lucru l-a indignat pe președintele PSD Gorj, Mihai Weber.

Parlamentarul social-democrat spune că este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă, dar și faptul că cei aflați la guvernare promit de mai bine de un an că planul de restructurare va fi aprobat. ”Am fost atât de multă vreme dezamăgiți cu acest plan de restructurare. Ne-au tot trecut de la discret la secret, ascuns, pitulat și interpretat în fel și chip. Au fost promisiuni de mai bine de 15 luni și ni se tot promite că planul va fi aprobat. După un an și jumătate avem parte numai de promisiuni. La ce să ne așteptăm? La nimic. Sunt anumite interese acolo. În primul rând, nu există interes, pentru că nu s-au dus să discute cu cei de la Comisia Europeană, să pună pe masă un plan concret. Și PNRR-ul a fost prezentat de nu știu câte ori la Bruxelles și este respins. Este clar că nu există interes pentru soarta acestei unități economice”, a spus Mihai Weber, la Radio Infinit.

Mihai Weber acuză miniștrii de incompetență privind CE Oltenia. ”Nu pot să spun că mai am speranțe din partea acestor oameni. Mi se pare că este o bătaie de joc, această unitate este tratată cu multă superficialitate! Nu se dă importanță acestei zone. Noi trăim într-o zonă monoindustrială, iar CE Oltenia asigură ceea ce își dorește fiecare țară din lume, independență din punct de vedere energetic. Ar trebui tratat cu maximă seriozitate. Se dă dovadă de incompetență. Alte țări își conservă cărbunele, o resursă importantă”, a mai declarat parlamentarul social-democrat.   

Din august anul trecut se tot dau termene pentru aprobarea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Șeful Consiliului Concurenței, instituția prin intermediul căreia se negociază planul la Comisia Europeană, a dat un nou termen... la toamnă.

“Am făcut progrese, discutăm, dar nu am ajuns încă la destinaţie. Ţinta noastră este să terminăm discuţiile cu Comisia Europeană în această toamnă, să aprobe planul de restructurare, pentru ca firma să poată accesa Fondul de Modernizare, pentru că de acolo se va face în principal contribuţia statului din investiţiile de la Oltenia. Pentru asta, avem nevoie de un plan clar care să fie convenit cu Comisia Europeană şi vrem să terminăm în această toamnă planul de restructurare”, a spus Bogdan Chirițoiu într-un interviu pentru presa centrală.

Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: