Dian Popescu: ”CE Oltenia trebuie să treacă la treabă”

Modificările la legea energiei au trecut marți de Camera Deputaților. Dian Popescu, unul dintre inițiatorii acestui proiect de lege, s-a declarat marți mulțumit și a precizat că de acum înainte este doar treaba Complexului Oltenia ca lucrurile să intre pe făgașul normal. Dian Popescu a mai menționat faptul că legea nu ar fi trecut fără o majoritate PSD-ALDE.

Rep.: Au trecut modificările la legea energiei. Care a fost atmosfera?

D.P: Da, au trecut. Eu am fost optimist pentru că am știut că presiunea este foarte mare din partea regenerabilelor și vânzătorilor de energie. De partea cealaltă, am avut și o largă susținere a colegilor din politică.

Rep.: Am văzut că toate partidele au căzut de acord.

D.P: Nu ar fi căzut de acord toate partidele dacă PNL n-ar fi sesizat că în sală este o majoritate PSD-ALDE iar dacă votează împotrivă, legea tot trece. Deci, chiar dacă ar fi vrut să facă poftele guvernului Cioloș, nu mai aveau nicio șansă să blocheze modificările la legea energiei. PNL a sesizat că în sală este și cvorum și majoritatea PSD-ALDE și nu aveau nicio șansă să blocheze această lege.

Rep. La ce vă așteptați de acum încolo?

D.P: Nu mă aștept la nimic. Complexul Energetic Oltenia trebuie să treacă la treabă, au un cadru legal, au posibilitate de vindere a energiei, de a deveni trader. Complexul are, în acest moment, posibilitate de producere și vânzare a multor mii de megawatti în piață, important este ca ei să se organizeze, să aibă front de lucru pentru a putea exploata această lege.

Rep.: Va fi salvat CE Oltenia odată cu această lege? 

D.P: Cu siguranță CE Oltenia nu mai este pus pe ultimul loc pe piața de energie și nu poate să mai fie o minge de joc. Cu siguranță Complexul Energetic Oltenia este acum poziționat acolo unde îi este locul, principal actor în sistemul energetic național.

Vizualizări: 734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: