Ciocea: Dacă listele se modifică, Florin Cârciumaru are o problemă

Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, se arată îngrijorat de situaţia şi de zvonurile care circulă în acest moment în interiorul PSD. După ce a fost ales de primarii PSD să-i reprezinte în Parlamentul României, Ion Ciocea se teme acum că lista ar putea suferi modificări la București. Asta din cauză că actualul deputat Mihai Weber și fostul secretar de stat, Bebe Ionică, ar fi intervenit pe lângă mai marii partidului să fie puși pe locuri eligibile.

Rep. Cum comentaţi aceste zvonuri potrivit cărora lista votată la Gorj va suferi modificări?
I.Ciocea: Aud și eu zvonuri multe cum că eu deja am fost sacrificat, și eu, și domnul Văcaru, ca să vină domnul Weber și nu știu cine, domnul Ionică. Trebuie să spun, pentru că astea sunt zvonurile. Este dureros dacă lista se va modifica, eu am spus-o și repet, eu l-am felicitat și l-am apreciat pe președintele partidului, pe Cârciumaru, dar iată că sunt acest zvonuri cum că se va trece peste dânsul, peste această listă. Cred că atunci va fi o problemă și este păcat de dumnealui și nu este normal ca autoritatea și prestanța dumnealui să fie puse în joc. În momentul în care aceste liste vor veni modificate, așa cum am auzit, că pe locul II vine Weber sau pe III în locul domnului Văcaru, eu vreau să vă spun că PSD va avea mult de pierdut. Eu vorbesc cu oamenii și oamenii îmi spun că nu mai vin la vot dacă îl pun pe Weber pe II pentru că nu este seriozitate, nu este corectitudine, ne facem de râs noi, ca partid.

Rep.: Care ar fi explicația în cazul în care s-ar modifica lista?
I.C.: Nu știu, explicația trebuie să o dea domnul președinte Cârciumaru, domnul președinte executiv, domnul Călinoiu. Nu eu.

Rep.: Vă așteptați la astfel de modificări?
I.C.: Eu nu mă aștept la asemenea modificări, pentru că eu cred că în momentul în care am făcut alegeri democratice nu poate trece nimeni peste votul oamenilor, peste autoritatea președintelui de partid. Păi atunci unde mai este autoritatea dumnealui? Mai poate să fie președintele partidului? Este dureros, nu contează că ai fost deputat, că ai fost secretar de stat, contează ce au zis acei 106 oameni pentru că ei aduc oamenii la vot. Nu putem trece peste voința lor. Noi toată viața am muncit pentru partid. În componența asta, Ponta, Ciocea și Văcaru pe III, vă spun că toată lumea va vota lista de deputați. Weber, ca să-și recâștige dreptul, trebuia să muncească, trebuia să aibă el 51 și eu 31, așa ar fi trebuit pentru că avea o funcție. Este rușinos pentru el să umble pe la București să mă dea pe mine sau pe Văcaru jos de pe listă. E rușine pentru noi, ca partid.

Rep.: Ce șanse are PSD la alegeri dacă lista rămâne în forma actuală?
I.C.: Sper ca lista să rămână așa pentru că avem mult mai mare câștig. Dacă eu rămân pe II și Văcaru pe III aducem trei deputați. Dacă Weber vine pe II sau pe III, nici atât nu va mai câștiga PSD pentru că eu văd reacția oamenilor. Mi-ar părea rău să se întâmple astfel de măgării.

Vizualizări: 2,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: