Condescu: La Pandurii a fost jaf organizat de Călinoiu

Marin Condescu, reîntors la CS Pandurii, după trei ani de absență, vorbește despre jaful făcut de persoane susţinute de PSD și de Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj. El spune că la Pandurii a fost un „jaf legal”, iar responsabil ar fi Ion Călinoiu. Condescu spune că acum la Pandurii sunt jucători nemulțumiți, datorii, dar șefi plătiți cu zeci de mii de euro.
Reporter: Se discută despre sume foarte mari de bani de care au beneficiat persoane de la Pandurii. Dorin Ioana, Narcis Răducan și Adelin Șolea.
Marin Condescu: Eu spun că jefuirea şi falimentarea pandurilor s-a făcut aparent legal de un grup organizat şi condus de Ion Călinoiu, angajând şi dând drepturi unor angajaţi în detrimentul jucătorilor. Am documentele în care banii luaţi de Răducan, Ioana şi Şolea în această perioadă sunt daţi legal dincolo de posibilităţile reale de finanţare ale clubului. În defavoarea jucătorilor, în defavoarea juniorilor, în defavoarea obligaţiilor către bugetul de stat, aceşti trei oameni au ridicat din conturile clubului împreună sute de mii de euro de la începutul anului. Nu mai vorbim de ce s-a întâmplat până în iunie. Ce este grav este că s-au făcut împrumuturi cesionând drepturi de la TV, de la diferite entităţi economice pentru a da salariile şi a plăti datoriile clubului pentru deplasări, juniori, şi către ANAF şi tu i-ai folosit pentru a adânci şi mai mult gaura neagră în care este această echipă.
Rep.: Ce legătură are Ion Călinoiu?
M.C.: În această perioadă un director economic numit susţinut şi girat de către Călinoiu, Dorin Ioana, a primit în luna iunie şi august 2016 suma de 46.681 de lei. Într-o singură zi primeşte 30.000 de lei. Perioadă în care nu ai dat nimic la jucători, nu ai asigurat condiţii nici pentru jucători, nu ai plătit nici datorii. Problema este mai mult morală. Fac de la început precizarea că toţi cei trei au primit banii legal, pe documente încheiate şi girate de Călinoiu.
Rep.: Acum Pandurii e în insolvență. Ce se va întâmpla?
M.C.: Asta era marea frică de a nu pătrunde la club. Discutăm doar de drepturi salariale, nu de deplasări, cheltuieli curente. Preşedintele Răducan a primit de la începutul anului, pe 9 luni, în afară de ce am vorbit 780.529 de lei, 177393 de euro, Ioana a primit 35.630 de euro. Falimentarea a fost clar organizată şi dirijată. Jucătorii au fost păcăliţi de două ori, o dată că nu li se vor mai da drepturile şi a doua oară că nu se ştie cât se poate acorda de acum încolo. Va fi o viaţă grea pentru cei care vor conduce clubul în insolvenţă, pentru că vor lucra cu o masă de jucători nemulţumiţi, jefuiţi la drumul mare.
Vă dau exemplul următor, pentru locul 1-6 în regulament erau aprobaţi 10 mii de euro pentru fiecare jucător. Au beneficiat numai conducătorii. Când s-au calificat în primele 6 au făcut un supliment şi au mai zis încă 10 mii de euro pentru participare în cupele UEFA, ori era clar că 1-6 îţi dă posibilitatea să participi în cupele UEFA.

Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: