Roşca: Pârvulescu a acţionat copilăreşte

Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber al Salariaților Roșiuța, organizație fondatoare a Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), dezaprobă acţiunile întreprinse de sindicalistul Dumitru Pârvulescu în ceea ce priveşte uniunea. Roşca spune că Pârvulescu a trimis documente din partea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) referitoare la USMO, neavând acest drept. "Ca președinte de federație nu poate să se implice în politica USMO", a spus Nelu Roșca. Sindicalistul a spus că nu contestă calitatea lui Marin Condescu de președinte al USMO.

Reporter: Din punctul dvs. de vedere, domnul Condescu este președintele USMO?
Nelu Roșca: Contează punctul meu de vedere dacă instanța a eliberat un certificat de grefă? Normal că el este în documente. Fiind în documentele oficiale, normal că reprezintă entitatea.

Rep.: pentru domnul Pârvulescu nu a fost atât de clar.
N.R.: Domnul Pârvulescu trebuie să înțeleagă că nu este oricine, este președintele unei federații și trebuie să centralizeze punctele de vedere ale tuturor persoanelor juridice care constituie acest FNME. Iar în baza faptului că el conduce federația nu poate să ia decizii la altă persoană juridică, adică la USMO. Vreau să spun ce spune legea. Legea spune ceva, chiar dacă sunt componente pe regională, uniunea aceasta are forul de conducere. Acolo trebuie luate deciziile și făcute procedurile așa cum prevede statutul.

Rep.: Spuneți că ar fi trebui să vorbească din punctul de vedere al sindicatului pe care îl conduce?
N.R.: Trebuia să vorbească din punctul de vedere al sindicatului Peșteana, care face parte din structura USMO. Ca președinte de federaţie nu poate să se implice în politica USMO. Eventual poate să influenţeze, dar nu din punct de vedere juridic, promovând o politică sau alta, dar nu semnând documente oficiale din partea unei entităţi pentru altă entitate. Este o copilărie.

Rep.: Dânsul a semnat astfel de documente?
N.R.: Am înțeles că a trimis o adresă pe la Pandurii, a făcut un document cu organizațiile sindicale că se delimitează de persoane fizice, chestiuni din acestea, astea sunt copilării din punctul meu de vedere. Să știți că eu nu am participat la conferința respectivă deoarece abordările pe care le-au făcut și unii și alții mie nu mi s-au părut corecte. Cu mult înainte de a avea loc această conferinţă am invitat pe toți președinții de sindicate la Motru și le-am prezentat un proiect de consolidare a mișcării sindicale și în care să se regăsească toată lumea începând de la membrul simplu de sindicat până la oamenii care nu au calitate de salariat sau membru de sindicat, pentru că sindicatul poate să întreprindă acțiuni nu numai în timpul programului și la locul de muncă, ci și în viața socială.

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: