Weber şi Văcaru, în luptă pentru şefia PSD. Cine câştigă!

PSD a câştigat detaşat alegerile în Gorj, dar lupta pentru putere abia acum începe în interiorul partidului. Sunt două tabere conturate, una în jurul deputatului Mihai Weber, iar în jurul deputatului Alin Văcaru. Primul este susţinut de preşedintele Liviu Dragnea, al doilea de fostul lider al PSD, Victor Ponta. Lupta nu este recunoscută oficial, mai ales că actualul preşedinte Florin Cârciumaru nu se grăbeşte să organizeze alegeri.

„Lupii tineri”, aşa se prezintă cei care încearcă de mai bine de un an să preia frâiele PSD Gorj de la Cârciumaru şi Călinoiu. Ultimul este istorie deja, iar Cârciumaru a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Din tabăra susţinută de Victor Ponta fac parte Alin Văcaru – ales deputat, Ciprian Florescu – vicepreşedinte CJ Gorj, Gabriel Giorgi – care îşi doreşte să candideze la Primăria Târgu Jiu.
Tabăra susţinută de Liviu Dragnea este cu totul alta, spun surse din partid. Este vorba de gruparea din jurul lui Mihai Weber, din care ar face parte preşedinte CJ Gorj, Cosmin Popescu şi viceprimarul Aurel Popescu, candidat la funcţia de primar.

De partea lui Cârciumaru
În timp ce lupii tineri îşi fac planuri cum să pună mâna pe şefia partidului, seniorii le transmit că mai au de aşteptat până să le vină rândul. Elvira Şarapatin, proaspăt deputat PSD, crede că tinerii nu vor reuşi niciodată să facă ceva pentru partid, fără sprijinul seniorilor. „Eu n-am nimic cu tineretul, am şi eu copil şi lucrez cu tineretul, dar fiecare la locul lui. Şi noi am trecut prin această perioadă, ei încă n-au trecut prin perioada noastră. Oamenii trebuie să aibă experienţă ca să ocupe nişte locuri. Trebuie să împletim tinereţea şi experienţa. Niciodată tinerii n-o să poată să realizeze ceva în conducerea unor structuri de unii singuri, aşa cum vor”, a declarat Elvira Şarapatin.
Seniorii sunt hotărâţi să strângă rândurile în jurul lui Florin Cârciumaru pentru ca lupii tineri să nu poată pune mâna pe putere. „Nu se pune problema de schimbarea preşedintelui, aşa cum vor unii, care au venit de nicăieri şi vor să ocupe locul de preşedinte al lui Florin Cârciumaru. Nu se va întâmpla asta, noi o să facem în aşa fel încât să ne întărim şi mai tare. Vă garantez că n-o să pună mâna pe conducerea partidului, tot Cârciumaru va rămâne preşedintele partidului”, spune Elvira Şarapatin.
Tinerii din PSD evită să vorbească despre funcţia lui Florin Cârciumaru, însă recunosc că sunt mulţi care vor postul de preşedinte executiv, ocupat până de curând de Ion Călinoiu. „Nu ştiu dacă e atât de important acel post, suntem mulţi care putem să ocupăm acest post. Partidul Social Democrat nu duce lipsă de oameni pregătiţi care să ocupe acest post, important este să fim uniţi. N-am fost niciodată două tabere, lupii tineri şi seniori, au fost doar zvonuri”, a spus Alin Văcaru.

Vizualizări: 2,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: