Cum putea PSD să ia toţi parlamentarii în Gorj

Partidul Social Democrat putea lua toate cele şapte mandate de parlamentar la Gorj, dacă i se adăugau voturile luate ca independenţi de Ion Ciocea şi Ion Călinoiu. Cel puţin aşa susţin surse din partid, care spun că s-a făcut o simulare cu cifrele respective în programul informatic. Şi fără aceste voturi, PSD a luat cinci parlamentari din şapte. Elvira Şarapatin, noul deputat al PSD, crede în această simulare, în timp ce Mihai Weber consideră că PSD Gorj ar fi obţinut un scor mai mic cu cei doi în partid.

Ion Ciocea a obţinut aproximativ 9000 de voturi, iar Ion Călinoiu circa 3500 de voturi. În condiţiile în care aceste voturi s-ar fi dus la PSD, la Gorj social democraţii ar fi câştigat şi mandatul de senator luat de Scarlat Iriza (ALDE), precum şi pe cel de deputat al lui Dan Vâlceanu (PNL).
Noul deputat Elvira Şarapatin crede în această simulare. „Gândind şi făcând nişte analize, aşa s-ar fi întâmplat, dacă Ion Călinoiu şi Ion Ciocea rămâneau în PSD, luam tot în Gorj. Dumnealor sunt colegii noştri, eu îi consider în continuare colegii noştri şi îmi pare că s-a procedat aşa, s-au luat nişte hotărâri în momente emoţionale. Domnul Călinoiu, dacă nu lua o decizie pripită, rămânea în continuare preşedintele executiv al partidului”, a declarat Elvira Şarapatin.
Deputatul Mihai Weber crede că partidul n-ar fi scos acest rezultat istoric, cu cei doi în partid. „Vă spun categoric că, dacă Ion Călinoiu şi Ion Ciocea ar fi rămas în PSD, nu am fi obţinut acest scor istoric. Este punctul meu de vedere. Domniile lor şi-au ales un drum care n-a coincis cu Partidul Social Democrat, au crezut că singuri pot să răzbească, rezultatul este cel pe care-l ştim foarte bine, au luat un număr de voturi care nu-i mulţumeşte”, a declarat Mihai Weber. Acesta a mai precizat că, prin schimbarea şefului de campanie, s-a schimbat optica în PSD Gorj şi s-a format o echipă unită, bazată pe respect.
Şi Alin Văcaru laudă activitatea lui Ciprian Florecu, cel care a coordonat campania PSD, la Gorj. „Sunt doar simulări, nu ştim dacă se întâmpla lucru ăsta, dacă acele voturi ale domnului Călinoiu şi ale domnului Ciocea veneau la PSD. Cert este că ne-am descurcat foarte bine şi am demonstrat că PSD Gorj este o echipă unită, indiferent de problemele prin care am trecut. Cred că a fost o campanie perfect făcută”, a spus Alin Văcaru, deputat PSD.

Vizualizări: 1,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: