Weber: Vor fi şi nume noi în conducerea PSD Gorj

Deputatul PSD Mihai Weber estimează că alegerile în organizaţia Gorj vor fi înainte de finalul acestui an. Weber a declarat într-un interviu la Radio Omega că Florin Cârciumaru nu va mai candida la funcţia de preşedinte, dar va face parte din viitoarea echipă. Vor fi şi nume noi în conducerea formaţiunii, spune Weber, fără a indica persoane, discuţiile fiind în curs.

Reporter: A fost stabilită data alegerilor în PSD Gorj?

Mihai Weber: Data alegerilor din organizaţia Gorj, dar şi din alte organizaţii judeţene, va fi decisă în viitorul Comitet Executiv Naţional. Noi sperăm să fie cât mai repede, dar nu aş putea să vă dau un orizont de timp. Sunt cel puţin 18 organizaţii judeţene unde vor fi alegeri.

Rep.: Au fost unele tensiuni pe acest subiect, le-aţi depăşit?

M.W.: Au fost anumite interpretări, au fost persoane care au dorit să creeze anumite stări conflictuale sau de confuzie în organizaţie. Acum, situaţia este cât se poate de clară, domnul senator Florin Cârciumaru a anunţat cât se poate de clar că nu va mai candida. A spus că va susţine echipa, va fi alături de mine şi de Cosmin Popescu.

Rep.: De ce aţi anunţat atât de devreme candidatura, înainte de a fi stabilită data alegerilor?

M.W.: Mie mi se pare normal să existe o transparenţă. Toate aceste discuţii le-am avut după ce domnul senator Florin Cârciumaru a anunţat că nu va mai candida. La toate discuţiile a participat domnul senator. Eu mi-am anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte, domnul Cosmin Popescu pentru preşedinte executiv. Nu am dorit iniţial să merg pe formula de preşedinte, formula s-a conturat după mai multe discuţii avute atât pe plan local, cât şi la nivel central. Iniţial a fost varianta cu Cosmin Popescu preşedinte, pentru că este preşedintele CJ Gorj, dar nu a dorit.

Rep.: Vor fi şi alte nume noi în conducerea partidului?

M.W.: Vor fi mai mulţi vicepreşedinţi, o parte din cei care sunt acum, dar vor fi şi nume noi. Vom avea discuţii cu fiecare caz în parte.

Rep.: Domnul Giorgi a spus că vizează funcţia de vicepreşedinte, domnul Işfan pe cea de secretar general...

M.W.: Toate aceste discuţii le vom purta la momentul respectiv. Sunt persoane care mi-au spus că nu mai vor să rămână în funcţii. O să conturăm o echipă cu care PSD Gorj să nu dezamăgească.

Rep.: Alegerile vor fi înainte de campania electorală pentru europarlamentare?

M.W.: Cu siguranţă, da. Discuţiile la nivel central sunt să fie într-o lună, două, adică înainte de finalul acestui an.

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: