Primar PSD: ALDE să-şi vadă lungul nasului

Primar PSD, atac la ALDE! Ion Bîrcă le transmite colegilor de alianţă să-şi vadă lungul nasului şi să nu mai ceară funcţii importante. Primarul din Turburea le-a reamintit celor de la ALDE că au pretenţii exagerate pentru un partid de doar 5%.

Reporter: Vă aşteptaţi să ia amploare ALDE în perioada următoare?

Ion Bîrcă: ALDE nu poate să ia nicio amploare. Le-am dat prea mult nas celor de la ALDE. Să creşti un partid cu 5%, bine, stai cu mine la masă, dar nu înseamnă să împărţim tot ce e în România asta! Să vii tu să împarţi toate ministerele şi să vii să comanzi, să comanzi în Gorjul ăsta că, până la urmă, Gorjul depinde de Complexul Energetic Oltenia, pentru că noi vorbim de acest minerit. Asta nu înseamnă că pot să comande cei de la ALDE, să-şi pună ei oameni, să facă ei ce vor. Ei să trucheze licitaţii, să facă tot ce vor pe aici! Dacă spun ce se aude printre cetăţeni, cu licitaţii trucate pe transport, nu vă vine să credeţi. Nu le spun eu la ora actuală. Sunt organe competente ale statului român care să verifice lucrurile acestea.

Rep.: PSD îl susţine pe directorul CEO, Sorin Boza?

I.B.: Cei de la ALDE să-şi vadă lungul nasului. Nu-l susţine PSD pe domnul Sorin Boza. Ei nu-l mai susţin că nu le joacă în strună celor care nu sunt la conducerea partidului. Aşa a făcut şi Dan Vîlceanu, până a căzut la pace cu el. Aşa va face şi cu cei care sunt acum la conducere până cad la pace cu el, că sunt diverse lucruri care se pot întâmpla. Trag un semnal de alarmă şi le-aş spune să şadă în pătrăţica lor, că ei sunt un partid foarte mic şi trebuie să-şi vadă şi lungul nasului. Adică nu poţi să te compari tu cu mine, cu un partid care duce greul ţării şi tu te pui cu mine la masă să împărţim ministerele şi funcţii. Nu e bine!

Rep.: Cei de la ALDE chiar avertizau că au în plan să coopteze primari de la PSD. Cum comentaţi?

I.B.: Nu mă interesează persoana domnului Ion Iordache sau cine este la conducere. Eu ştiu de partidul acesta că este un partid micuţ. Dumnealui trebuie să demonstreze că va aduce voturi. Că ia din primarii PSD, nu va lua. Sunt spuse ale unora care vin şi îţi mânjesc ochii cu ceva. Nu ia nimeni primari PSD la ALDE.

Rep.: Se zvonea că îl vor susţine pe domnul Luis Popa. Sunt şanse să-l vedem la ALDE?

I.B.: Îl iau pe Luis Popa sau pe domnul Marcel Romanescu? Haideţi că nu e chiar aşa! Mulţi visează! E mobilizare puternică pentru că a fost lăsat de unii oameni. La ora actuală, trebuie puse lucrurile la punct. Nu putem să spunem că ALDE se poate compara cu PSD.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: