Viceprimar Morega (Motru): Cetăţenii nu mai au răbdare

Municipiul Motru pare să fi ajuns un sat fără câini. Sau cel puţin asta reiese din mediul online, unde au apărut fotografii în care mai mulţi oameni au pus mână de la mână şi au cumpărat beton să reabiliteze o alee din faţa blocului. Viceprimarul din Motru, Cosmin Morega, susţine că aceasta nu ar fi singura situaţie în care oamenii încearcă să-şi rezolve singuri problemele.

Reporter: Oamenii îşi repară singuri aleile din faţa blocurilor. Ce ştiţi despre această situaţie?

Cosmin Morega: Nu e un caz singular. Cetăţenii nu mai au răbdare. Au început să ia singuri în piept problemele comunităţii. Este un lucru regretabil. Este un film de groază. Eu nu mă regăsesc în acest film. Oamenii s-au săturat de promisiunile primarului Gigel Jianu şi au considerat că trebuie să-şi le rezolve singuri. Este un lucru regretabil că nu s-a găsit o variantă pentru a sprijini aceşti oameni cu patru metri de beton, o valoare undeva de 1.000 de lei. Oamenii au făcut chetă şi au rezolvat această problemă, dând exemplu de bun cetăţeni şi de problemele reale ale municipiului Motru. Îi cunosc pe oameni. Dacă au văzut că sunt refuzaţi, au pus mână de la mână din puţinul lor şi au rezolvat singuri problema.

Rep.: Spuneaţi că nu e un caz singular. Ne puteţi da alte exemple?

C.M.: S-a întâmplat şi pe centru. Tot la fel, o societate a considerat că este necesar să toarne singură beton. Acesta este adevărul. Acum două săptămâni, am găsit un cetăţean care repara complexul de joacă, să se dea în leagăn copilul. Era cu un patent şi cu o sârmă în mână. Oamenii montează singuri becuri la anumiţi stâlpi de iluminat. Oamenii au pus mâna pe lopată şi au început să astupe gropile la sate.

Rep.: Cine este de vină pentru astfel de situaţii?

C.M.: Întreaga putere şi responsabilitate şi-a asumat-o primarul Gigel Jianu de a conduce comunitatea. Am o mare nemulţumire. Acest curaj a fost dat acestui om de a nu face nimic inclusiv de consilierii locali care au votat angajarea de noi directori. Ăsta este adevărul! Vor vedea şi dumnealor că oamenii nu sunt de acord cu asta. Sunt foarte nemulţumiţi. Eu consider că PSD este în opoziţie la Motru, nu la putere, cum vrea să se creadă. Am făcut mai multe demersuri pentru a rezolva problemele oamenilor şi totul a fost rostogolit ca eu să par că mă opun. Nu este adevărat!

Vizualizări: 1,900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: