Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Weber vrea restricţii la vânzarea terenurilor către străini

Deputatul gorjean Mihai Weber a iniţiat un proiect de lege care restricţionează vânzarea terenurilor agricole către străini. În fapt, parlamentarul a venit cu o propunere de completare a Legii nr. 17 din  martie 2014.

„România este în mod special interesată de completarea cadrului normativ în acest domeniu, deoarece 40% din terenurile agricole sunt înstrăinate către persoane UE şi non-UE, o situaţie alarmantă care reclamă măsuri rapide. Ar fi utilă chiar şi o consultare publică, fiind vorba de ocrotirea interesului şi securităţii naţionale”, a declarat deputatul PSD Gorj, Mihai Weber.

Pentru protejarea concretă şi reală a titularilor dreptului de preempţiune la vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole extravilane, proiectul propune ca în termen de zece zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, primăria să aibă obligaţia ca timp de 30 de zile să notifice titularii dreptului de preempţiune la domiciliul sau sediu şi, după caz, reşedinţa acestora Preemptorii, în accepţiunea legii, sunt coproprietarii, arendaşii, proprietarii vecini şi statul roman prin Agenţia Domeniilor Statului.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: