Week-end ecologic la Ţicleni

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a desfăşurat în week-endul trecut, la Ţicleni, o serie de acţiuni de conştientizare privind gestionarea deşeurilor şi prevenirea incendiilor. Inspectorii APM Gorj au expus oameniilor efectele negative ce le poate avea depozitarea deşeurilor la întâmplare, explicându-le totodată importanţa sortării obiectelor nefolositoare pe categorii: sticlă, hârtie, plastic şi metal. Vineri, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au prezentat copiilor de la Grădiniţa din Ţicleni un film referitor la măsurile de prevenire a incendiilor, micuţii mulţumindu-le inspectorilor printr-un program artistic de cântecele şi poezii. La rândul lor, elevii de la Liceul Ţicleni au vizionat un film documentar privitor la dezasamblarea echipamentelor electronice care conţin piese de aur şi argint dăunătoare mediului dar folositoare industriei electronice. Tot la Ţicleni, un grup de voluntari din Georgia împreună cu reprezentanţii APM Gorj au demarat ,,Săptămâna ecologică.,, În cadrul acestei manifestării vor avea loc mai multe acţiuni de ecologizare în perioada 6-10 aprilie. Astfel, vor fi ecologizate cursurile de apă, căile de acces şi spaţiile publice din localitate.
 Week-endul ecologic s-a încheiat, la iniţiativa autorităţilor locale, cu o întâlnire a inspectorilor de mediu cu pensionarii din Ţicleni.  
Vârstnicii au promis că vor participa la acţiunile de ecologizare prin colectarea deşeurilor, sortarea lor şi depunerea în saci menajeri în locuri special amenajate.


Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: