Xavier Cannefax:”Suntem nerăbdători să jucăm la Cluj”

Echipa locală de baschet a CSM Târgu Jiu va reveni vineri în competițiile oficiale cu meciul programat în etapa a șasea. CSM Târgu Jiu va juca în deplasare și va întâlni campioana, U BT Cluj Napoca.

Meciul cu echipa campioană a fost prefațat de unul dintre ultimii jucători veniți la formația gorjeană, Xavier Cannefax, care a spus, la conferinţa de presă premergătoare partidei de la Cluj Napoca, că este nerăbdător să întâlnească formația campioană.

Cannefax  nu se află de mult timp în România, fiind printre ultimii sosiți la CSM Târgu Jiu, dar s-a adaptat destul de bine la noua sa echipă şi la stilul de joc din Liga Naţională. Americanul născut în Oregon a spus că aşteaptă cu mare nerăbdare duelul cu echipa din Cluj și că este deranjat de situaţia în care se află echipa în clasament în acest moment, dar este convins că CSM Târgu Jiu are resursele necesare să se menţină în prima ligă din România: „Suntem nerăbdători să jucăm la Cluj, mai ales după această pauză lungă. Cred că vom avea oportunitatea să vedem unde ne situăm și ce trebuie să facem pentru a ne îmbunătăți jocul. Toată lumea m-a primit cu brațele deschise aici, Porter și Claudiu s-au asigurat că mă simt bine, așa că m-am adaptat destul de bine. Sunt mulțumit că nu am avut probleme în acest sens. Mă deranjează situația în care suntem, vreau să câștig mereu, pentru că, la finalul zilei, asta e meseria noastră și trebuie s-o facem cu brio. Trebuie să câștigăm meciuri, iar aceste rezultate ne fac să muncim și mai mult și să găsim o cale pentru a câștiga. Liga din România are un nivel foarte înalt. Se joacă fizic, iar jocul colectiv al echipelor este foarte bun, așa că trebuie să muncim foarte mult. Fără îndoială avem valoarea necesară să ne menținem în prima ligă. Trebuie doar să fim sănătoși și să ne valorificăm potențialul”.

Meciul de la Cluj este programat vineri, 18 noiembrie, cu începere de la ora 18.00.

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: