Yasmine Polacek a adus în Gorj trofeul „HemannstadtFest”

Gorjeanca Yasmine Polacek a câştigat marele trofeu al Festivalului Internaţional HermannstadtFest, desfăşurat în perioada 26-28 iunie la Sibiu. Yasmine a fost invitată la HermannstadtFest, după ce a obţinut la Petroşani marele premiu al concursului „Fii star în ţara ta”. Adolescenta se pregăteşte acum pentru „Mamaia copiilor”.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional HermannstadtFest a fost organizată la Sibiu şi s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: muzică uşoară, muzică populară şi muzică clasică. Acest regal muzical a reunit aproximativ 200 de mici artişti din ţară şi străinătate. Gorjeanca Yasmine Polacek a reuşit să impresioneze juriul şi de această dată, atât la muzică populară, cât şi la muzică uşoară. La doar 14 ani, Yasmine a câştigat marele trofeu al Festivalului Internaţional HermannstadtFest. „A fost o competiţie foarte strânsă pentru că au mulţi participanţi foarte buni. Acest trofeu înseamnă mult pentru mine şi abia aştept Festivalul Mamaia Copiilor, de unde sper să mă întorc cu un premiu”, a declarat Yasmine Polacek.

Impresionat de prestaţia fetiţei, reprezentantul Turciei din juriul de la HermannstadtFest i-a înmânat o invitaţie la un festival de muzică uşoară din Turcia. Mama Yasminei spune că fetiţa va participa la acest festival, dat fiind faptul că beneficiază de o invitaţie gratuită. „Ne aşteptam să câştige un premiu pentru că peste tot câştigă, chiar dacă nu trofeul. Acum că a luat marele trofeu a primit o invitaţie gratuită la festivalul din Antalya. De regulă, concursurile Yasminei sunt foarte costisitoare. În general, cheltuielile de deplasare şi cazare le suportăm noi. La Sibiu am suportat deplasarea şi cazarea pentru trei zile. Toate concursurile costă, iar noi nu ne putem permite să-i asigurăm participarea cu un salariul minim pe economie. Yasmine ar mai avea un concurs la Târgu Mureş, dar nu va participa pentru că nu ne permitem. La Târgu Jiu nu se fac sponsorizări pentru copiii talentaţi. Ne-ar prinde foarte bine dacă ne-ar sponsoriza cineva măcar drumul pentru că noi, părinţii, investim în copii, dar nu mai avem de unde”, a declarat Florentina Polacek, mama Yasminei.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: