Zece localnici, susținuți de primărie să-și facă afaceri

Autoritățile locale din comuna gorjeană Bustuchin susțin cetățenii să devină antreprenori. Printr-un program social, mai mulți localnici fără venituri au participat la cursuri pentru a deveni antreprenori. Acum autoritățile îi susțin financiar pentru a-și demara afacerile.

Cetățenii din Bustuchin care și-au dorit mereu să aibă o afacere, dar nu au avut bani de investit, acum își pot îndeplini visul. Fiecare și-a ales un domeniu de activitate, a făcut un proiect și va primi 25.000 de euro ca să-și demareze afacerea.

”La curs au participat mai mulți cetățeni care au dorit să devină antreprenori, însă numai 10 au convins cu proiectele pe care le-au făcut că pot reuși. Noi o să finanțăm cu câte 25.000 de euro fiecare proiect, ca să-și înceapă afacerile. Fiecare a făcut proiect pentru ceea ce a dorit să facă, unii pentru frizerie, alții pentru service auto, pentru fabrică de termopane, pentru mașini mobile de înghețată, spălătorii și așa mai departe. Noi o să-i sprijinim cu tot ce putem ca să reușească în afacerea pe care o încep”, a declarat primarul Ion Ciocea.

Acesta nu este însă singurul proiect social desfășurat în comuna Bustuchin. Timp de 3 ani, aproximativ 60 de bătrâni beneficiază de îngrijiri la domiciliu oferite de localnice din comună care au participat la cursuri de specializare.

Tot în cadrul aceluiași proiect, cele care oferă sprijin bătrânilor le fac și cumpărături lunar în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare.

Vizualizări: 5,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: