Cu un singur ou a câștigat un miel 

Peste o sută de persoane dintr-o localitate din județul Gorj au participat la un concurs în cea de-a doua zi de Paște, unul de ciocnit ouă. Lupta a fost acerbă, însă doar unul a fost câștigător, iar premiul a fost unul consistent: un miel.  
 
Peste 100 de cetățeni din localitatea gorjeană Baia de Fier s-au întrecut în cadrul unui concurs de ciocnit ouă de gâscă. Participanții au fost de toate vârstele, însă doar unul a avut oul cel mai tare. Deși aveau mai multe în portbagajul mașinii, concurenții nu au avut voie să participe decât cu un singur ou. Cel care a câștigat concursul a reușit să spargă zeci de ouă, iar drept recompensă a primit un miel.  


”Am spart câte au fost în campionat, plus 3 sau 4 la final. Credeam că ajung undeva pe la jumătatea concursului”, a spus Claudiu Băluțoiu, câștigătorul, care a mai participat în trecut, dar mereu a ieșit din primele runde.


Alți pasionați de ciocnitul ouălor au mers să le cumpere din alte județe. ”Din nefericire, nu am reușit să câștig finala, dar competiția a fost foarte frumoasă. Credeți-mă, am umblat mult după ou. Sunt un pasionat, fascinat de treaba asta și fost bine. L-am găsit pe la Vâlcea. L-am cumpărat”, a spus Laurențiu, finalist.  


Competiția se află la cea de-a 6-a ediție, după doi ani de pauză din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19. ”Suntem la a 6-a ediție. Doi ani de pauză cu pandemia, știm cu toții. Anul acesta a fost un număr mai mare de participanți, peste 100, mai exact 104. Din an în an creștem. Este o tradiție împământenită aici la noi. Nu se organizau concursuri pe vremuri, iar din 2015 încoace am organizat acest concurs”, a spus Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.  


Inclusiv primarul a fost unul dintre participanți, însă nu reușit să se califice în finală. ”De fiecare dată am participat. Așa este normal, să fii în mijlocul cetățenilor. Cu ani în urmă, am ajuns chiar în finală, dar asta este. Vine tineretul din urmă, sunt dornici să câștige. Este normal. Primim și copii care participă la acest concurs”, a mai spus primarul.  


Sunt mulți care investesc destul de mulți bani pentru un singur ou de gâscă. Un astfel de ou se vinde între 500 și 1000 de lei.  

Vizualizări: 4,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: