Localitatea unde toată lumea are apa la poartă

Nu multe comune din Gorj se pot mândri că toate gospodăriile sunt racordate la rețeaua de apă. În comuna Telești, aproape toți localnicii au apă la poartă și numai cine nu a vrut nu s-a racordat, spune primarul localității. Autoritățile lucrează acum să finalizeze investițiile și la rețeaua de canalizare.

În prezent, peste 90% din localnicii din comuna gorjeană Telești au apă.  „În toată comuna, avem apă. Nu există uliță, gospodărie fără apă. Avem peste 90% din comună legată la rețeaua de apă. Eu am rezolvat alimentarea cu apă acum 14 ani, în 2008, când am venit primar. La început, s-au legat puțini, apoi au venit mai mulți. Apa este foarte bună. Suntem legați de conducta spre Craiova. Calitatea este extraordinară. Toată lumea a renunțat la fântână, la hidrofoare și s-a legat la rețeaua de apă. Numai cine nu a dorit nu s-a racordat. Sistemul de alimentare cu apă este peste tot”, a declarat primarul din Telești, Romulus Bîldea.

Acum se pune la punct și întregul sistem de canalizare. „Oamenii sunt mai sceptici, dar apoi toată lumea își dorește confort. Plătești și când chemi mașina să vidanjeze și costurile nu sunt mici. Este o necesitate și canalizarea, este o îmbunătățire a nivelului de confort. Din punctul de vedere al prețurilor, rămâne de văzut ce va fi. Directivele sunt clare. Să ai apă și canal în toate zonele rurale”, a mai spus primarul la un post de televiziune.

Vizualizări: 1,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: