Zece ponturi de la google pentru dependenții de internet

Google, proprietarul celui mai important motor de căutare din lume, le oferă internauţilor zece ponturi pentru siguranţă online, pentru a marca Safer Internet Day, sărbătorită marţi, la nivel internaţional.

1. Creează-ţi o parolă pe care hackerii nu o pot ghici

Parolele sunt prima linie de apărare împotriva hackerilor, aşa că ar trebui să alegi o parolă ceva mai complicată decât "parola". Este vital să alegi parole complexe, diferite pentru fiecare dintre conturile importante şi este recomandabil să le actualizezi regulat. Cu cât parola este mai lungă, cu atât va fi mai greu de ghicit. Numelerele, simbolurile şi combinaţiile de litere mari/mici fac parola mult mai greu de ghicit sau de spart. Pentru parolă, nu folosi "123456" sau "parola" şi nici informaţii care sunt cunoscute multora, cum ar fi numărul de telefon.

2. Dublează-ţi siguranţa cu un sistem de verificare în două etape

Cu sistemul de verificare în două etape, te vei conecta cu ceva cunoscut (parola) şi ceva primit (un cod care îţi va fi trimis pe telefon). Dacă porneşti verificarea în două etape, Google îţi va trimite un cod pe telefonul mobil ori de câte ori cineva încearcă să îţi intre în cont de pe un terminal necunoscut. Pentru a afla mai multe despre verificarea în două etape, vizitează https://goo.gl/u2Duc8.

3. Găseşte-ţi dispozitivul pierdut

Dacă ai pierdut un dispozitiv, poţi utiliza Android Device Manager pentru a-i aproxima locaţia pe hartă şi data la care a fost utilizat ultima oară. Când Android Device Manager îţi localizează dispozitivul, o notificare va fi trimisă pe dispozitivul respectiv. Android Device Manager poate fi utilizat şi pentru a afişa locaţia dispozitivului respectiv.

4. Fă un test de două minute pentru "Verificarea nivelului de securitate"

Dacă îţi actualizezi setările de securitate, contul tău va fi mai bine protejat. Procedura necesită doar aproximativ două minute. Întâi, intră în contul Google. Apoi accesează setările dând click pe numele sau poza din colţul din dreapta, apoi selectează "Cont". În partea de sus, la "Security Check-up" (verificare securitate), selectează "Get Started" (Începe).

5. Triază rezultatele afişate de motorul de căutare, eliminând conţinutul indecvat

SafeSearch este un filtru automat pentru conţinut posibil obscen sau inadecvat pentru anumite vârste. Când porneşti SafeSearch pentru un cont Google, conţinutul pentru adulţi este blocat şi nu apare printre rezultatele afişate de orice browser sau pe orice computer, la conectarea cu contul respectiv. Pentru a porni SafeSearch, vizitează pagina Setări căutare. În secţiunea "SafeSearch filters", bifează căsuţa din dreptul "Turn on SafeSearch" (porneşte SafeSearch). Apoi dă click pe Save în josul paginii.

6. Blochează-ţi dispozitivul de la distanţă, indiferent de unde l-ai lăsat

Nu permite nimănui să îţi acceseze dispozitivul, blocând, localizând, apelând sau ştergându-ţi dispozitivul de la distanţă. Pe cea mai nouă versiune Android, deschide "Google Settings" (setări Google) din meniul aplicaţiei şi dă click pe "Security".

7. Ţine "curioşii" la distanţă de dispozitivul tău

Utilizând PIN, parole şi configuraţii (desen model) pentru acces, informaţiile private vor rămâne private. Nu lăsa persoanele care au acces la telefonul sau tableta ta să aibă acces şi la informaţiile din interior. Alege un PIN, o parolă, un model sau chiar imaginea facială pentru a-ţi bloca telefonul!

8. Permite browserului să îţi gestioneze parolele

Dacă foloseşti acelaşi nume de utilizator şi aceeaşi parolă pe mai multe web site-uri şi dacă unul dintre acele web-situri este atacat de hackeri, datele tale ar putea fi folosite pentru a se conecta pe alte pagini. Permite browserului Chrome să îţi memoreze parola şi astfel reduci riscul de phishing.

9. Primeşte un mesaj de alertă de câte ori numele tău apare pe internet

Me on the Web (Eu pe internet) te poate ajuta să înţelegi şi să controlezi ce vor vedea oamenii când te caută pe Google. Aplicaţia te ajută să stabileşti alerte Google, astfel încât să fii la curent dacă apar informaţii despre tine online şi îţi sugerează o serie de termeni de căutare care ar trebui avuţi în vedere.

10. Gestionează-ţi datele din contul Google

Google Dashboard îţi arată ce informaţii sunt păstrate în contul Google şi care au fost ultimele activităţi din contul respectiv. Astfel, dintr-o singură locaţie centralizată, îţi poţi vedea datele şi activitatea, precum şi accesa setările pentru servicii cum ar fi Blogger, Calendar, Docs, Google+ şi multe altele.

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Hobby:

Citește și: