Zece primari gorjeni şi-au dat întâlnire la Polovragi

Grupul de Acţiune Locală (GAL) Parâng anunţă deschiderea sesiunilor de informare cu privire la activităţile asociaţiei şi la proiectele ce vor fi finanţate în baza măsurilor ce se vor lansa în perioada următoare conform programului de activităţi.
La întâlnirea de marţi, 6 decembrie, de la Polovragi au participat primarii localităţilor care fac parte din GAL. De menţionat că Grupul de Acţiune Locală PARÂNG este format din comunele Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti Piţic, Crasna, Polovragi, Muşeteşti, Săcelu, oraşul Novaci şi comuna Alunu din Vâlcea. Asociaţia este un parteneriat public-privat şi are reprezentaţi din firme private, asociaţii, întreprinderi unice, primării şi consilii locale.
Dorin Teodorescu, preşedintele GAL Parâng, a ţinut să precizeze că primarii gorjeni s-au arătat interesaţi de obţinerea de fonduri nerambursabile pe baza criteriilor de eligibilitate specifice fiecărei sesiuni de proiecte ce vor fi lansate. Acesta a spus că asocierea între comune va aduce şi mai mulţi bani din fondurile europene.
Primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, a precizat că GAL Parâng este pe locul şase pe ţară în acest exerciţiu financiar, deci se poate lăuda că este printre cele mai bune de la nivel naţional. Edilul spune că datorită fondurilor europene accesate în anii trecuţi, atât el cât şi ceilalţi primari au reuşit să facă multe lucruri benefice pentru locuitori.
Primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean, spune că până în acest moment datorită GAL-ului s-au realizat lucruri importante pe infrastructură. Acum s-a orientat către o grădiniţă cu program prelungit sau chiar către o creşă, dacă sumele de bani vor ajunge.
Edilul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu spune că fondurile obţinute prin GAL au fost ca o gură de oxigen, deoarece în 2012 când a venit la primărie sumele de bani pe anumite măsuri se cam epuizaseră. Cu banii primiţi autorităţile locale au asfaltat câteva drumuri din satele componente şi au achiziţionat anumite echipamente necesare instituţiei.

Galerie foto


Vizualizări: 1,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: