Firmele de pe malul Jiului, verificate de comisarii de mediu

O firmă care desfăşoară activitate pe Defileul Jiului a fost amendată de comisarii mediu. Societatea nu a putut face dovada gestionării corespunzătoare a deşeurilor rezultate în timpul activităţii, fiind vorba de un restaurant. Neregulile au fost constate în timpul controlului efectuat de comisarii gorjeni pentru a verifica de unde provin mizeriile de pe cursul râului Jiu, care colmatează frecvent barajul Vadeni.

Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, dar şi reprezentanţii societăţii Hidroelectrica au cerut comisarilor de mediu să verifice cine aruncă gunoaiele pe râul Jiu. Asta după ce de nenumărate ori lacul de acumulare Vădeni s-a umplut de deşeuri. Cum au început controalele la agenții economici care desfăşoară activitate în prejma râului, cum au și găsit nereguli la aceștia. Comisarii de mediu au găsit nereguli în ceea ce privește gestionarea deșeurilor la o firmă care desfășoară activitate la intrarea pe Defilul Jiului. Amenda a fost în cuantum de 30 mii lei. "Acţiunea de control vizează identificarea tuturor operatorilor economici, potenţiali poluatori care pot să arunce deşeuri în acest curs de apă. Am găsit nereguli la o firmă de pe Defileul Jiului. Funcţiona fără o autorizaţie de mediu și în același timp managementul deșeurilor, nefiind autorizaţia de mediu emisă, lăsa de dorit", a declarat Gheorghe Sanda, comisar şef Garda de Mediu Gorj.
În concret, firma respectivă nu are încheiat contract cu o firmă care să ridice deşeurile provenite din activitatea restaurantului, iar comisarii au suspiciuni că mizeriile sunt aruncate frecvent în râul Jiu.
Astfel de controale desfăşoară în paralel şi comisarii de mediu din Hunedoara, pe raza lor de activitate. Şi administraţia Parcului Naţional Defileul Jiului a fost sesizată să ia măsuri privind pomii căzuţi în apă. "O mare parte din deşeuri sunt constituite din lemne. Să ia măsuri astfel încât zonele potenţiale cu risc pentru aceste lemne care ajung în apă să fie igienizate", a mai spus comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.
Acţiunea comisarilor de mediu este în plină desfăşurare.

Vizualizări: 399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: