PROIECT: Parcare tip „park and ride” la Târgu Jiu

Administraţia locală din Târgu Jiu și-a propus să realizeze o parcare tip „park and ride”, supraetajată, în zona Pieței Centrale. Aceasta va avea o capacitate de peste 300 de locuri. Pentru a duce la îndeplinire acest proiect primăria are nevoie de aproape 20 milioane lei, bani pe care speră să-i atragă din fonduri extrabugetare.

Primăria Târgu Jiu a realizat un studiu de fezabilitate pentru realizarea parcării supraetajate în Piața Centrală. Investiția ar urma să fie realizată vis-à-vis de piața închisă realizată de primărie, acolo unde este deja o parcare. Numai că noua parcare va fi una cu o capacitate mai mare. La subsol vor fi 67 locuri de parcare, 53 la parter, câte 64 la etajul 1 și etajul 2, și 68 pe terasă. Parcarea va avea două sarcini, de parcare comercială dat fiind faptul că în zonă există un număr mare de spații comerciale, dar și de parcare sistem park and ride non-comercial, funcție ce derivă din vecinătatea cu instituţii publice și cu cea mai mare concentrare de spații de birouri, dar și de vecinătatea unor atracții turistice. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni. Mai rămâne doar ca primăria să facă rost de banii necesari, asta pentru că investiţia nu poate fi realizată din fonduri de la bugetul local. "Încercăm prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar este și în portofoliul de proiecte de la ADR. În portofoliul de proiecte de la ADR este depus, la partea de fonduri guvernamentale deja ne pregătim pentru comisia de avizare", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.
Reprezentanţii primăriei au mai spus și că la parterul parcării supraetajate vor funcţiona spaţii comerciale. Terenul pe care urmează să fie realizată parcarea supraetajată este al primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: