Zeci de angajaţi Minprest, puşi pe liber

Câteva zeci de salariaţi ai societăţii Minprest Serv Rovinari şi-au pierdut locul de muncă după ce la finalul anului trecut, respectiv începutul anului 2018, le-au expirat contractate individuale de muncă. Conform liderilor sindicali din CE Oltenia, conducerea unităţii ar fi găsit soluţii în vederea reîncadrării a unora dintre concediaţi.

Minprest Serv Rovinari nu a mai încheiat noi contracte pentru o parte din personalul unităţii, dat fiind faptul că beneficiarul principal, în speţă CE Oltenia, nu a mai bugetat acelaşi număr de posturi ca în anul trecut. Conducerea unităţii spune că sunt premise pentru ca şi salariaţii rămaşi fără obiectul muncii să fie reîncadraţi.

„Ştiu că nu s-au mai bugetat nişte posturi, în jur de 30. Spre exemplu, la o carieră, la curăţat benzi erau 10 persoane şi CEO a vrut 8, şi atunci «au dispărut» două persoane. Existau mai multe oportunităţi ca să nu aibă oamenii de suferit, în sensul în care dacă Minprest câştigă, de exemplu, plantaţia de salcâmi pe care o scoate CEO la licitaţie, i-ar trebui probabil mai mulţi. Aşa era discuţia. Sau contracte asemănătoare, dacă mai câştigă contracte la CEO în plus faţă de cele clasice, să fie încadraţi în primul rând ei. Vom afla ce soluţii s-au găsit la şedinţa de la sfârşitul lunii a Consiliului de Administraţie”, a declarat Bebe Cornel Irod, preşedintele Consiliului de Administraţie al Minprest Serv Rovinari.   

„O parte au fost rechemaţi”

Liderii sindicali din CE Oltenia spun că o parte din salariaţii Minprest cărora le-au expirat contractele au fost reîncadraţi. „Cred că undeva la 40 de oameni au primit înştiinţarea. O parte au fost rechemaţi. Pentru circa jumătate s-a rezolvat, pentru restul încă nu este rezolvată problema. Eu am vorbit în mai multe părţi şi urmează să mai fie o întâlnire în sensul acesta pentru a fi rezolvată problema în perioada următoare. Mie mi-au spus oamenii de acolo, pentru că sunt legaţi de zonele respective”, a precizat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).    

Directorul unităţii, Gabriel Giorgi, nu a dorit să ofere informaţii legate de acest subiect, susţinând că nu dă declaraţii pentru ziarul „Pandurul”.

Vizualizări: 2,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: