Zeci de camere de supraveghere, montate în Cimitirul Municipal Târgu Jiu

Administraţia locală din Târgu Jiu a pus gând rău hoţilor din cimitire. Societatea care administrează Cimitirul Municipal din Târgu Jiu vrea să monteze camere de luat vederi în incinta acestuia. Câteva zeci de astfel instalaţii de supraveghere vor fi achiziţionate şi vor fi montate până în toamnă. Motivul pentru care conducerea Edilitara a luat o astfel de decizie este acela că cimitirul se întinde pe o suprafaţă de 17 hectare iar paznici sunt puţini.

Camerele de supraveghere vor fi montate în toate zonele din cimitirul municipal. Proiectul presupune și alte investiții adiacente. Va fi intalată o astfel de aparatură inclusiv la capela cimitirului. Circa 70 de mii de lei va pune la bătaie administrația locală din Târgu Jiu pentru achiziţia acestor instalații. "Avem în lista de investiții ca anul acesta să băgăm camere de luat vederi în tot cimitirul municipal pentru că noi avem câte doi agenţi de pază la fiecare tură, dar este foarte puţin pentru că este o suprafaţă foarte mare, trebuie să avem grijă să păzim şi capela unde de fiecare dată este ocupată şi trebuie să patrulăm şi pe celelalte zone, Poarta 2, Poarta 3. Este foarte greu cu doi agenţi de pază să realizăm acest obiectiv, să ne fie mai ușor să putem supraveghea. O să fie în jur de 60-70 de camere. Am făcut un studiu, și acesta ar fi necesarul. Urmează să facem procedurile legale, să vedem ce societate se califică să efectuăm această operaţiune. Este şi în folosul nostru, al administraţiei, dar şi în folosul cetăţenilor pentru că nu este de ascuns că s-au mai găsit fie un obiect luat de la locul lui, fie s-au mai rupt câteva flori, avem sesizări de genul acesta", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara.
Nu au existat situații grave în care să dispară cruci sau alte astfel de lucruri, spune conducerea societăţii. O persoană va fi desemnată pentru a monitoriza în permanenţă imaginile ce vor fi surprinse de camerele de luat vederi. Autoritățile locale și-au propus ca până la debutul toamnei camerele de supraveghere din cimitirul Municipal Târgu Jiu să fie funcționale. "Până de Paști nu vom reuși să le montăm, pentru că durează. O să mai avem nevoie de stâlpi intermediari, o parte din camere o să vină pe stâlpii de iluminat dar ne mai trebuie o rețea, dar vă asigur că până în vară, iulie, maximum august, o să intrăm în toamnă iarnă cu camere de luat vederi în Cimitirul Municipal, inclusiv pe capelă", a mai spus directorul Alexandru Zaharia.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: