Zeci de familii iau apă de la o singură fântână

Locuitorii Gorjului trăiesc în condiţii greu de imaginat. O „raită“ prin judeţ îţi arată adevărata faţă a Gorjului, oameni săraci, fără locuri de muncă, tineri plecaţi în străinătate după o pâine şi bătrâni necăjiţi şi bolnavi. Acest lucru îl declară Severus Militaru, candidat pe un post de deputat pe colegiul 4.

Zilele trecute,  comuna Văgiuleşti a fost vizitată de o echipă a PD-L. Severus Militaru a povestit o situaţie tristă pe care a întâlnit-o la Văgiuleşti. Zeci de persoane din satul Murgileşti, comuna Văgiuleşti, folosesc apa dintr-o singură fântână, astfel că, după atâţia ani, fântâna mai dă doar puţină apă şi restul nisip. Astfel că la Murgileşti zeci de familii beau apă dintr-o fântână aproape seacă, plină de nisip.

Mai multe familii din Murgileşti folosesc apa de la fântâna din centrul aşezării pentru băut şi alte treburi casnice. Dacă unii folosesc apa de aici pentru băut şi prepararea mâncării, cei mai înstăriţi au fântâni proprii şi folosesc apa de la respectiva fântână pentru animale. Oamenii spun că ar trebui construite mai multe fântâni, de unde ar putea să ia apă curată. Locuitorii se tem şi de boli, dat fiind că în ultima bea apă cu nisip. Chiar dacă mai sunt şi familii care au fântână în curte, costurile construirii unei fântâni sunt mari şi nu toţi îşi permit să facă una. Pe lângă problemele cauzate de lipsa banilor, aşa cum spun şi oamenii, „nu iese apă de oriunde“. „Am întâlnit aici o situaţie foarte grea. În satul Murgileşti, oamenii au o singură fântână de unde ia apă. Aproape a secat si e plină şi cu nisip. Cu toate astea, oamenii vin de la distanţe mari pentru a lua apă de aici, pentru băut, mâncare şi pentru animale. Este o situaţie foarte grea. În programul meu de campanie am în vedere rezolvarea problemei lipsei de apă a acestor oameni“, a declarat Severus Militaru.

Candidatul PD-L pe colegiul 4 ce include şi comuna Văgiuleşti, Severus Militaru a declarat că are de gând să remedieze situaţia gravă în care se găsesc aceşti oameni prin alimentarea cu apă a comunei sau prin construirea mai multor fântâni în comună. Militaru a mai spus că, obiectivele sale ca şi deputat s-au dublat după ce a cutreierat cele 11 localităţi ce formează Colegiul 4.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: