Zeci de fapte penale în școlile din Gorj

Inspectoratul de Poliție Gorj a făcut publică o situație privind infracționalitatea în școlile din județ, din care rezultă că în anul școlar 2021-2022, în unitățile de învățământ și în zona adiacentă acestora au fost sesizate 60 de fapte de natură penală.

Este vorba despre 30 infracțiuni de lovire sau alte violențe, 14 infracțiuni de furt, 3 infracțiuni de purtare abuzivă, 2 infracțiuni de abuz în serviciu, 2 infracțiuni de vătămare corporală din culpă, 2 infracțiuni de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, 2 infracțiuni de agresiune sexuală, o infracțiune de tâlhărie, o infracțiune de amenințare, o infracțiune de distrugere, o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal, și o infracțiune de inducerea în eroare a organelor de poliție. ”Dintre acestea  37 în mediul urban (61,66%) şi 23 în mediul rural (38,33%)”, susține IPJ Gorj.

Infracțiunile sesizate în anul școlar 2021-2022 au fost înregistrate în incinta, respectiv în zona adiacentă a 20 de licee, 39 de şcoli gimnaziale și 1 grădiniță.

În majoritatea faptelor înregistrate au fost implicaţi minori.

Vizualizări: 1,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: