Zeci de frigidere cumpărate, alte zeci donate de DSP Gorj

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a făcut achiziţii de peste 200.000 de lei, după ce câţiva ani la rând a avut interdicţie de la Ministerul Sănătăţii să doteze instituţia cu aparatură pentru laborator sau compartimentele specifice. Directorul economic al instituţiei, Carmen Ivanov, a precizat că instituţia a achiziţionat şi un autoturism nou pentru inspecţia sanitară de stat şi a dotat instituţia cu 23 de frigidere. Mai mult, două din cele patru sedii ale Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au suferit reparaţii capitale, suma alocată fiind de aproape 100.000 de lei.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj este printre instituţiile de stat bogate dacă avem în vedere cheltuielile din ultimele luni ale unităţii. Recent, DSP Gorj a achiziţionat 23 de frigidere noi, o maşină de teren şi a investit aproape 100.000 de lei în modernizarea a două sedii. Gurile rele vorbesc de o risipă a banului public, însă conducerea unităţii susţine că este vorba de o dotare a laboratorului care aduce bani frumoşi direcţiei. ”Tot ce am achiziţionat a fost în conformitate cu prevederile legale. Am cumpărat o maşină, 23 de frigidere, un luminometru, sonometru, spectofotometru, pompă recoltare probe aer. Pe partea de achiziţii aparatură plus autoutilitară am cheltuit 200.000 de lei. Toate achiziţiile au fost aprobate de ordonatorul principal de credite. Frigiderele erau vechi de opt ani, într-un fel s-a impus schimbarea lor”, a spus Carmen Ivanov, directorul economic al DSP Gorj.

Vechile frigidere ale Direcţiei de Sănătate Publică au ajuns prin transfer la Spitalul Orăşenesc Sadu şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, câte zece în fiecare. O sursă de venit importantă a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj o reprezintă laboratorul de analize acreditat RENAR încă din 2010, la care se adaugă venituri realizate de către celelalte compartimente ale direcţiei. ”Lunar, laboratorul nostru produce în jur de 30.000 de lei. Noi am câştigat contractul cu Complexul Energetic Oltenia pentru determinarea noxelor, ne asigurăm o bună parte din finanţare, la care se adaugă veniturile de la Ministerul Sănătăţii pe programe de sănătate sau alte categorii”, a precizat Carmen Ivanov, directorul economic al DSP Gorj.

Cât priveşte partea de modernizare, conducerea DSP Gorj a mărturisit că s-au investit circa 95.000 de lei în renovarea sediului direcţiei. Lucrările urmează să fie finalizate în jurul datei de 15 noiembrie. ”Trebuiau create condiţii atât salariaţilor, cât şi medicilor de familie care vin câte 200 odată când au treabă la direcţie. Nu am cumpărat mobilier nou, l-am refăcut pe cel deja existent, dar o să cumpărăm şi nou mai ales la laborator unde normele RENAR ne obligă să avem inclusiv aer condiţionat”, a spus Carmen Ivanov, directorul economic al DSP Gorj.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: