Sediul OMV Petrom dat gratuit Primăriei Turburea

Primăria Turburea va primi fostul sediu al OMV Petrom printr-o sponsorizare, singura condiţie fiind ca acestei clădiri să-i fie dată destinaţia de cămin de bătrâni sau locuinţe sociale. Vestea bună este că va fi returnată primăriei suma de 170.000 de lei, pe care autorităţile locale o plătiseră ca o primă tranşă din valoarea clădirii. Banii vor fi folosiţi pentru alte investiţii necesare comunei.

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, va semna astăzi contractul cu OMV Petrom. „Luni sunt chemat la Bucureşti pentru a semna contractul de sponsorizare, în totalitate, pentru sediul Petrom. În acel contract de sponsorizare se specifică faptul că ni se dă sediul respectiv, dar cu condiţia să facem locuinţe sociale sau cămin de bătrâni. Luni perfectăm actele, iar după aceea vom iniţia un proiect, fie pe Compania Naţională de Investiţii, fie pe fonduri europene pentru a găsi o soluţie”, a declarat Bârcă. OMV Petrom va returna primăriei banii care fuseseră plătiţi, ca o primă tranşă, pentru achiziţia clădirii.

Primarul Ion Bârcă intenţionează să amenajeze la Turburea două capele, cu banii recuperaţi de la OMV Petrom. „Cei de la OMV Petrom ne-au promis că ne vor da banii înapoi, pentru că jumătate din valoarea sediului o plătisem. Este vorba de suma de 170.000 de lei. La banii aceia vom face o rectificare, vom plăti acoperişul la şcoala de la Poiana şi vom construi capelele. Aş vrea să facem câte o capelă în apropierea fiecărui cimitir pentru ca oamenii să nu mai meargă 2-3 kilometri cu mortul. Avem cinci cimitire pe raza comunei, iar capele avem la Turburea în centru, la Cocorova, la Poiana e rezolvată problema pentru că cimitirul e aproape, ar mai trebui două capele la Poiana de Sus şi la Turburea de Sus”, a mai precizat Ion Bârcă.  

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: