Lemne furate cu tractorul preotului din Scoarţa

Ciobanii care lucrează pentru preotul din Scoarţa au fost prinşi la furat de lemne săptămâna trecută. Lemnul furat urma să fie transportat cu tractorul preotului, dar poliţia a fost sesizată de un localnic, Gheorghe Petec. Poliţia a aplicat o amendă de o mie de lei, iar lemnele au fost confiscate pentru a fi restituite proprietarilor de drept. Preotul nu a păţit nimic, pentru că nu sunt dovezi că ştia de furt.

Localnicii din Scoarţa acuză preotul şi familia lui de faptul că fură lemne din pădurea oamenilor, pe care apoi le vând în judeţele vecine. Joi după-amiaza, unul dintre proprietarii de pădure a sesizat poliţia şi a cerut omului legii să-l însoţească pentru a-i prinde în flagrant pe hoţii de lemne. „Plecasem cu tatăl meu să îndreptăm un gard şi am auzit drujba în pădure. Eram sigur că nu putea fi altcineva decât preotul sau băiatul lui. Familia preotului Iulian Pavel face afaceri ilegale cu lemne, ia parchete şi vinde lemne la Dolj. Preotul taie lemne din pădurea oamenilor, iar băiatul lui le transportă la Dolj. Ei fură lemne continuu, în timp ce noi nu avem voie să marcăm pe motivul că nu avem pază”, a spus Gheorghe Petec. Preotul Pavel nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile.

Gheorghe Petec a chemat poliţia, când a auzit drujba: „După ce am auzit drujba în pădure, am plecat acasă, am luat telefonul, am sunat la poliţie, iar apoi împreună cu poliţistul am venit în pădure. Băiatul preotului a fugit, iar la faţa locului i-am găsit doar pe ciobanii lor. Lângă ei erau lemnele tăiate, era drujba, era tractorul preotului. Era clar că ciobanii fuseseră trimişi de ei, cu atât mai mult cu cât unul dintre ciobani nici nu era din zona noastră. Acum preotul minte că ciobanii au încurcat pădurea. Bineînţeles, el a scăpat basma curată, iar ciobanii au fost amendaţi”, a declarat Gheorghe Petec, cetăţeanul care a anunţat poliţia.

Lemnele au fost transportate până la postul de poliţie chiar cu tractorul preotului. „Lemnele au fost confiscate şi transportate cu tractorul preotului până la postul de poliţie. Ciobanul care a condus tractorul până la poliţie nici măcar nu avea permis. Tractorul şi drujba nici măcar nu au fost confiscate. Doar lemne au fost confiscate, inginerul de la primărie a estimat ca fiind o cantitate de 2,750 mc de lemne”, s-a revoltat Gheorghe Petec.

Poliţia confirmă furtul

Poliţia a confirmat că tractorul aparţine preotului şi că la tăiat de lemne au fost prinşi ciobanii acestuia. „Într-adevăr, persoana care a sunat la poliţie a mers împreună cu poliţistul, în pădure, unde au surprins două persoane la tăiat de lemne. Tractorul era al preotului, dar numai ciobanii au fost găsiţi la tăiat de lemne. Preotul nu a fost găsit la faţa locului, noi am aplicat amendă celui care tăia lemne. Nu ştim dacă persoana respectivă a fost trimisă sau nu de preot. Noi sancţionăm contravenţional pe cine constatăm că săvârşeşte o infracţiune. A fost aplicată o amendă în valoare de 1000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării. Momentan, materialul lemnos a fost depozitat la postul de poliţie. În ceea ce priveşte tractorul, nu aveam nici un drept să-l confiscăm, este bunul omului, noi am confiscat doar lemne tăiate ilegal”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: